Ce trebuie să faci întotdeauna cu ouăle înainte de a le pune în aluat? Aşa vei avea prăjituri pufoase, e chiar o ştiinţă
Coacerea e o știință – este una dintre celebrele vorbe ale patiserilor. Asta pentru că fiecare detaliu al rețetei și modul de preparare afectează rezultatele. Ce trebuie să faci cu ouăle, înainte de a le pune în aluat, pentru a obține desertul dorit. Cum trebuie să le păstrezi, înainte de utilizare.
Ce trebuie să faci cu ouăle, înainte de a le pune în aluatul deserturilor
Fiecare detaliu dintr-o rețetă poate schimba rezultatul. Dacă faci prea multe mișcări greșite, desertul nu va fi așa cum te așteptai. Uneori este ușor să modifici și să repari lucrurile, însă în cazul coacerii prăjiturilor lucrurile sunt diferite. Instrucțiunile trebuie respectate cu sfințenie.
Temperatura ingredientelor pe care le folosești la prepararea deserturilor este deosebit de importantă, pentru a obține rezultatul dorit. Ouăle, înainte de a fi puse în aluat, trebuie păstrate la temperatura potrivită, astfel încât consistența compoziției să fie cea recomandată.
La ce temperatură trebuie păstrate ouăle, înainte de a fi puse în aluat
În majoritatea rețetelor de prăjituri sau alte deserturi, se recomandă utilizarea ouălor la temperatura camerei, potrivit lui Martin Philip, Ambasador al Coacerii pentru King Arthur Baking Company.
„Ouăle reci din prăjiturile în care modul de preparare se bazează pe smântânire (bătând zahărul în unt înmuiat pentru a-l aerisi) trebuie să fie la temperatura camerei”, a explicat Martin Philip, într-o intervenție pentru The Spruce Eats.
Cum influențează ouăle textura și consistența compoziției pentru prăjituri
Odată ce se află la temperatura camerei, ouăle ajută aluatul să își păstreze textura pufoasă. Dacă vrei să obții un aluat ma dens, trebuie să schimbi modul de păstrare a ouălor. În acest caz, în aluat trebuie să pui ouă reci, preferabil depozitate în frigider.
„Folosirea ouălor reci poate avea ca rezultat o creștere lentă a aluatui dens, cu volum redus, datorită efectului lor de răcire asupra temperaturii generale a aluatului”, a explicat Martin Philip, Ambasador al Coacerii pentru King Arthur Baking Company.
Citește și: Câte ouă se pun în pască. Aşa va fi sigur legată, nu mai stai cu emoţii
Ce înseamnă ideea de temperatură a camerei?
Martin Philip a explicat și cât de ridicată trebuie să fie temperatura în camera în care păstrezi ouăle pe care vrei să le folosești la prepararea deserturilor. Potrivit Ambasadorului Coacerii de la King Arthur Baking Company, temperatura camerei înseamnă în jur de 22 grade Celsius.
De unde știi dacă ouăle tale sunt potrivite din acest punct de vedere? O primă metodă foarte simplă ar fi să măsori cu ajutorul unui termometru valoarea termică din bucătărie. O altă metodă eficientă ar fi să spargi oul și să măsori temperatura sa cu ajutorul unui termometru alimentar.