Ce trebuie să faci în Săptămâna Luminată pentru a avea noroc tot anul. Lidia Fecioru îți oferă sfatul de aur
Care sunt obiceiurile pe care le respectă cei mai mulți dintre români în Săptămâna Luminată? Oamenii cred că acestea le aduc noroc tot anul. Lidia Fecioru vine cu mai multe detalii despre tradițiile din perioada sfântă.
Obiceiuri din Săptămâna Luminată: sfaturile Lidiei Fecioru
Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt obiceiurile pe care le au mulți dintre români și pe care și ea le respectă cu strictețe în această perioadă sfântă și extrem de importantă pentru credincioși.
Tradiția arată că dacă faci asta Dumnezeu o să te aibă în pază și îți va trimite noroc, sănătate și fericire în casă. Clopotele bisericii în Săptămâna Mare sunt o binecuvântare, reprezentând chiar vocea Domnului din perspectiva unora.
Specialistul a mărturisit în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 că atunci când auzi bătaia clopotelor în noapea de înviere sau în prima săptămâna de la înviere e bine să îți pui o dorință, iar Dumnezeu va avea grijă să se îndeplinească.
E recomandat să nu fie vorba de ceva material, ci de daruri spirituale. Tradiția arată că în Săptămâna Luminată e bine să te dai într-un leagăn pentru ca toți curenții formați în jurul tău să ia energiile negative și să le alunge de lângă tine.
De asemenea, fetele nemăritate se pot ruga în seara specială la Dumnezeu să le trimită alesul. Copiii care au probleme de dezvoltare pot fi puși cu picioarele goale peste un topor pentru ca dezvoltarea lor să fie accelerată. Acest obicei este posibil și dacă e vorba despre o simplă podea de lemn, mai arată vorbele lăsate în urmă de bătrâni.
”Nu mănânc în noaptea de Paști când vin de la biserică. Dimineața a doua și când mă trezesc iau aghiasmă și anafură, mă spăl pe față cu un ou alb și unul roșu și spun: să am pielea albă și frumoasă, să am ruj în obraji și să fiu sănătoasă. În apă pun niște bănuți și petale de flori. Abia apoi se pune masa și mâncăm cu toții mâncarea tradițională” a spus Lidia Fecioru despre tradițiile pe care le urmează.
Raiul se deschide chiar și pentru cei păcătoși
“În această perioadă putem mărturisi că toate s-au umplut de lumina sfântă a Învierii Domnului. În noaptea Sfintelor Paşte se sting în biserică toate luminile. Numai candela de pe Sfânta Masă din Sfântul Altar rămâne aprinsă. Spaţiul întunecos este chipul morţii şi al iadului în care a coborât Hristos cu sufletul Său. Candela aprinsă de pe Sfânta Masă este sufletul viu şi îndumnezeit al Mântuitorului coborât la iad”
Păirntele Eugen Ramon Ilie din Călărași