Ce trebuie să faci dacă vrei să renunți la polița RCA de la City Insurance

Ce trebuie să faci dacă vrei să renunți la polița RCA de la City Insurance
ASF îi ajută pe păgubuții cu polițe RCA emimse de City Insurance

În aceste zile șoferii cu polițe RCA la City Insurance au mari probleme. Majoritatea dintre aceștia nu își mai pot repara mașinile datorită anunțatului faliment al companiei. Serivce-urile autor nu mai sunt dispuse să repare autoturismele avariate, având în vedere că City Insurance nu a mai plătit de ceva vreme datoriile.

Asigurații City Insurance sunt disperați. Service-urile auto nu mai vor să le repare mașinile

După ce compania care a preluat asiguratorul RCA City Insurance a ajuns în incapacitte de mărire a capitalulșui social, ASF a fost obligată să-i someze să declare falimentul companiei. City Insurance, care are un procent de aproximativ 30% din piața polițelor RCA din România, este acum în imposibilitatea de a-și mai plăti datoriile către service-urile auto.

Un grup de firme din acest domeniu au declarat că asiguratorul are datorii de peste 100.000 de lei către service-uri, și din acest motiv s-au stopat toate reparațiile către asigurații cu polițe emise de City Insurance. În aceste condiții clienții companiei falimentare au două variante. Prima ar fi să-și plătească din buzunarul propriu reparațiile. A doua variantă, poate cea mai fezabilă, ar fi să renunțe la City Insurance și să treacă către un alt asigurator.

ASF îi ajută pe păgubuții cu polițe RCA

Odată cu declararea falimentului, piața polițelor RCA, spune ASF, a crescut considerabil. În perioada în care City Insurance activa corect pe piață, potențialii saigurați nu mai făceau prospecte și acceptau cea mai ieftină poliță, de altfel emisă chiar de asiguratorul falimentar astăzi. Așa se face că acum, în condițiile date, există varianta de a trece la un alt asigurator, dar în alte condiții și la alte costuri, mai spun oficialii ASF.

„Are un termen de maturitate și dacă este valabilă și posesorul poliței vrea să renunțe la acest asigurător, merge și denunță această poliță. Dar cum? Întâi se asigură că respectă legea, adică își asigură cu RCA autovehiculul la un alt asigurător, ia o nouă poliță, după care merge și denunță polița veche, renunță la ea și cere Fondului de Garantare a Asiguraților recuperarea sumei rămasă neacoperită din termenul de maturitate.

Facem exact același lucru pe care l-am fi făcut dacă eram în continuare la asigurătorul enunțat. Adică mergem să facem constatarea de daună, se înregistrează această daună la Fondul de Garantare a Asiguraților și, din fericire, pentru că Fondul de Garantare nu este City, posesorul de poliță care are această daună înregistrată are garanția că Fondul de Garantare va efectua plățile.”, spune Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI