Ce trebuie să faci cu stafidele înainte de a le pune în pască. Așa va ieși mult mai aromată
Nu există român căruia să nu-i placă o pască savuroasă, gustoasă și pufoasă. Alături de cozonac, pasca este, fără îndoială, vedeta meselor festive de Paște. Care este secretul celui mai bun desert cu stafide. Trucul la care apelează toate gospodinele.
Cum prepari cea mai bună pască cu stafide de Paște
Dacă vrei să prepari o pască delicioasă, toată lumea știe că stafidele sunt ingredientul care îi dă un plus de savoare acestui desert tradițional românesc.
Secretul gospodinelor este că fierb stafidele separat, înainte de a le introduce în aluatul pentru pască. Acesta le va da un plus de savoare desertului tău inedit.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 3 ouă
- 200 ml lapte
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscată
- 100 ml ulei
- 100 g zahăr
- coaja rasă de la o lămâie
Pentru umplutura:
- 850 g brânză de vaci
- 5 ouă medii
- 100 g unt
- 150 g smântână
- 70 g griș
- 100 g făină
- 200 g zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- 100-120 g stafide
- 2 linguri de rom
- 3 linguri lapte
- coaja rasa de la o portocală sau lămâie
Citește și Pască cu brânză și smântână, o rețetă potrivită pentru masa de Paște
Mod de preparare:
Se pregătește maiaua din drojdie, o lingură de zahăr și puțină făină, pe care le vei acoperi cu lapte. Lași aluatul să dospească. Stafidele se pun pe foc, la înmuiat, cu trei linguri de lapte și esență de rom. Acest truc folosit de gospodine va da un plus de aromă preparatului tău.
Se toarnă făina într-un castron, după care vei adăuga maiaua, ouăle, pe rând, laptele, zahărul, uleiul si esenta de vanilie. Începi să frămânți aluatul, după care-l vei acoperi și lăsa să crească timp de 30-40 de minute într-o încăpere unde este căldură, precum bucătăria.
Între timp, se pregătește umplutura pentru pască. Amesteci brânza cu untul lăsat la temperatura camerei, smântână, zahăr, făină, coajă de portocale, gălbenușuri și stafide.
Vei insera, apoi, albușurile bătute spumă, după care vei amesteca ușor, până ce se va omogeniza compoziția. Coca de pască se pune, ulterior, într-o formă rotundă de tort.
Bucățile de aluat se răsucesc în mâini până când îți vor ieși câteva rulouri tip cilindru, pe care le vei împleti. Împletitura se pune pe marginea tăvii. Nu uita să păstrezi puțin aluat pentru a forma o cruce pe care o vei pune peste umplutură.
Se presară griș pe aluatul din tavă, după care vei pune brânza cu stafide. Aluatul împletit în cruce se toarnă deasupra, după care vei unge pasca cu un ou. Pui preparatul la cuptor la 180°C, pentru 60 de minute.
După ce se va rumeni, pasca se acoperă cu o folie de staniol și se lasă la copt, în continuare, pentru încă 30-35 de minute. Când e gata, pasca se scoate din cuptor și se pune pe platou. Las-o la răcit peste noapte, înainte să o consumi.
Citește și Nu mai pune sub nicio formă acest ingredient în cozonac. De asta iese tare Multe gospodine greşesc