27 sept. 2023 | 00:16

Ce trebuie să faci cu smântâna înainte de a o bate. Trucul care îţi garantează o frişcă demnă de cofetării

Sfaturi Culinare
Ce trebuie să faci cu smântâna înainte de a o bate. Trucul care îţi garantează o frişcă demnă de cofetării

Frișca stă la baza la o mulțime de deserturi. Datorită gustului său delicios, mulți sunt tentați să o mănânce ca atare. O bună parte din gospodine optează pentru frișca obținută din smântână de gătit. Iată cum poți obține frișca perfectă.

Trucul prin care poți obține o frișcă demnă de cofetari

Un rol important în obținerea unei acestui desert îl are și frișca de gătit. Este indicat ca aceasta să aibă un procent de 30% grăsime. Cofetarii susțin că acesta este minumul acceptabil.

De asemenea, este necesar ca înainte de preparare, frișca să fie rece. Indicat ar fi ca aceasta să stea câteva ore la frider. Nu numai frișca trebuie să fie rece ci și bolul și paletele mixerului. Cofetarii recomandă să le puneți la frigider cu 30 de minute înainte de a începe să o pregătiți .Cu cât temperatura camerei va fi mai mică, cu atât șansele să obțineți o frișcă demnă de cofetari cresc. Însă, uneori acest lucru este imposibil, mai ales vara.

Citește și: Ingredientul pe care cofetarii îl pun în frişcă pentru a nu se lăsa. Aşa rezistă zile la rând pe prăjituri

Sfaturi utile

În momentul în care frișca rămâne pe palete, înseamnă că aceasta este gata. Când observăm acest lucru este estențial să oprim mixerul. În ca contrar, putem tăia frișca.

Nu este singurul lucru asupra căruia cofetarii ne atrag atenția. Potrivit acestora, dacă preparăm frișcă pentru un blat sau o tartă, este necesar ca acesta să fie răcit. De regulă, acesta se poate pune la frigider timp de 1-2 ore.

Citește și: Ingredientul secret care trebuie adăugat în frișcă. Va fi perfectă, nu vei mai încerca altfel

Ce poți face cu frișca rămasă?

Dacă nu ținem cont de acest lucru, riscăm să tăiem frișca. Dacă ne rămâne mai multă frișcă, nu ar trebui să o aruncăm. Putem realiza o serie de prăjituri cu ajutorul acesteia. Iată cum putem evita o risipa alimentară în prag de sărbători:

”Cred că rămâne destul de mult cozonac. Știm foarte bine de prăjitura maghiară somloi, care e de fapt un cozonac puțin însiropat cu niște frișcă, poate niște nucă adaos, caramelizat sau de ce nu stil frigănea, cum făceam din pâine, însiropat în lapte, apoi dat prin făină și ou”, a declarat bucătarul Alex Petricean pentru PRO TV.

Citeste și: Cum faci cea mai pufoasă frişcă. Smântâna pe care trebuie să o alegi şi paşii de urmat

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Ce descoperire uluitoare au făcut cercetătorii din Bârlad.
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Cătălin Botezatu, sărut pasional! Cu cine a fost surprins creatorul de modă
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Călin Georgescu a dat vestea cea mare. Nimeni nu-l poate împiedica să candideze
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Povestea hotelului Bulevard, devenit acum cel mai fotografiat loc din București. Locul unde era să fie ucis un rege al României
Mediaflux
Cum te pregătești pentru un traseu montan în timpul iernii. Salvamontiștii trag un semnal de alarmă
Spynews.ro
Chefi la cuțite, 17 decembrie 2024. Cine a câștigat al șaselea battle. Un concurent din echipa verde a fost eliminat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro