Frișca stă la baza la o mulțime de deserturi. Datorită gustului său delicios, mulți sunt tentați să o mănânce ca atare. O bună parte din gospodine optează pentru frișca obținută din smântână de gătit. Iată cum poți obține frișca perfectă.
Un rol important în obținerea unei acestui desert îl are și frișca de gătit. Este indicat ca aceasta să aibă un procent de 30% grăsime. Cofetarii susțin că acesta este minumul acceptabil.
De asemenea, este necesar ca înainte de preparare, frișca să fie rece. Indicat ar fi ca aceasta să stea câteva ore la frider. Nu numai frișca trebuie să fie rece ci și bolul și paletele mixerului. Cofetarii recomandă să le puneți la frigider cu 30 de minute înainte de a începe să o pregătiți .Cu cât temperatura camerei va fi mai mică, cu atât șansele să obțineți o frișcă demnă de cofetari cresc. Însă, uneori acest lucru este imposibil, mai ales vara.
Citește și: Ingredientul pe care cofetarii îl pun în frişcă pentru a nu se lăsa. Aşa rezistă zile la rând pe prăjituri
În momentul în care frișca rămâne pe palete, înseamnă că aceasta este gata. Când observăm acest lucru este estențial să oprim mixerul. În ca contrar, putem tăia frișca.
Nu este singurul lucru asupra căruia cofetarii ne atrag atenția. Potrivit acestora, dacă preparăm frișcă pentru un blat sau o tartă, este necesar ca acesta să fie răcit. De regulă, acesta se poate pune la frigider timp de 1-2 ore.
Citește și: Ingredientul secret care trebuie adăugat în frișcă. Va fi perfectă, nu vei mai încerca altfel
Dacă nu ținem cont de acest lucru, riscăm să tăiem frișca. Dacă ne rămâne mai multă frișcă, nu ar trebui să o aruncăm. Putem realiza o serie de prăjituri cu ajutorul acesteia. Iată cum putem evita o risipa alimentară în prag de sărbători:
”Cred că rămâne destul de mult cozonac. Știm foarte bine de prăjitura maghiară somloi, care e de fapt un cozonac puțin însiropat cu niște frișcă, poate niște nucă adaos, caramelizat sau de ce nu stil frigănea, cum făceam din pâine, însiropat în lapte, apoi dat prin făină și ou”, a declarat bucătarul Alex Petricean pentru PRO TV.
Citeste și: Cum faci cea mai pufoasă frişcă. Smântâna pe care trebuie să o alegi şi paşii de urmat