Ce trebuie să faci cu puiul înainte de a-l găti. Aşa va ieşi crocant, de fapt
Foarte multe gospodine comit o serie de greșeli în momentul în care gătesc carnea de pui. Aceste greșeli le-ar putea compromite întreg preparatul. Dacă carnea de pui nu este gătită cum trebuie, sunt șanse mari ca aceasta să aibă un gust fad. Pașii făcuți înainte de a găti puiul sunt extrem de importanți. Dacă ții cont de câteva sfaturi, vei obține o crustă crocantă.
Cum poți obține crusta perfectă de pui?
Foarte multe gospodine se întreabă cum pot obține carnea de pui perfectă la gust, cu o crustă crocantă. Pentru acest lucru, vei avea nevoie de o cărămidă și de o folie de aluminiu.
Înainte de a pune carnea pe grătar pune-o în folie de aluminiu. După ce carnea este acoperită în întregime, pune o cărămidă deasupra acesteia. În acest fel, carnea va fi suculentă la interior și crocantă la exterior.
Te-ar putea interesa și: Ce să presari peste carnea de pui pentru a ieşi crocantă. Aşa se face la fast-food, de asta iese delicioasă
Alte trucuri pentru obținerea unui pui delicios
Foarte multe gospodine se întreabă cum pot obține o friptură suculentă de pui. Tot ce trebuie să faci este să tragi carnea la tigaie în prima fază a procesului de preparare și apoi să o pui la cuptor. În acest fel, temperatura internă a cărnii va rămâne cea potrivită, iar toate sucurile vor pătrunde mai bine în toate fibrele.
Multe persoane preferă carnea marinată de pui. Însă, nu puține sunt situațiile în care acest preparat nu ne iese. Bucătarii experți ne sfătuiesc ca înainte de a pune puiul pe grătar să îl înțepăm. În așa fel, șansele ca marinada să pătrundă în pui sunt mai mari.
Este important să nu lăsăm carnea prea mult pe grătar. Dacă gătești carne de pui cu tot cu os și are culoarea roz lângă acesta înseamnă că a fost lăsat la cuptor sau pe grătar atât cât a fost nevoie. În schimb, dacă în jurul osului carnea este uscată, fără niciun pic de zeamă, atunci a fost gătit prea mult.
Ingredientele care nu trebuie să lipsească dintr-o marinadă sunt: uleiul de măsline, zeama de lămâie, coaja de lămâie, piper proaspăt măcinat, paprika, o linguriță de miere.Dacă ții cont de aceste sfaturi, puiul în marinadă va ieși exact cum îți dorești. Preparatul îi va mulțumi chiar și pe cele mai mofturoase persoane. Mai mult, masa preparată de gospodine va primi multe complimente
Te-ar putea interesa și: Secretul şniţelelor crocante şi suculente. Aşa nu vor ieşi uscate, ce trebuie să faci cu puiul înainte de a-l prăji