Ce trebuie să faci cu micii înainte de a-i pune pe grătar pentru a ieşi suculenţi. Secretul mititeilor perfecţi
Odată cu intrarea în sezonul cald, românii încep să consume celebrii mititei. Gospodinele prepară pasta de carne cu diverse ingrediente, pentru a obține rezultate delicioase. Playtech Știri îți explică ce trebuie să faci cu micii înainte de a-i pune pe grătar, pentru a ieși suculenți. Acesta este secretul mititeilor perfecți.
Cum prepari mici savuroși, potrivit rețetei tradiționale
Micii reprezintă o mâncare foarte populară în România. Se spune că aceștia au fost inventați de ciobani, care amestecau carne tocată cu diverse ingrediente, modelând ulterior amestecul în bucăți de dimensiuni variate, pentru a putea fi consumați rapid și ușor. Rețeta tradițională se prepară pe bază de carne de porc, usturoi, sare și piper.
Încă din perioada comunistă, micii sau mititeii, așa cum mai sunt cunoscuți, au fost mult îndrăgiți de români. De obicei, acest fel de mâncare este consumat cu muștar, pâine și bere rece. În diverse perioade ale anului, în mod deosebit în sezonul cald, pot fi cumpărați chiar de la tarabele de pe străzile din orașe.
Mulți obișnuiesc să sărbătorească momente importante preparând micii la grătar. Gospodinele pregătesc carnea din timp și prepară amestecul cu condimente, oferindu-i o textură unică. Una dintre cele mai comune probleme ale româncelor, însă, este că, la final, mititeii nu ies întotdeauna suculenți.
Playtech Știri îți explică exact ce trebuie să faci cu mititeii, înainte de a-i pune pe grătar, pentru a te bucura de un rezultat savuros. Este foarte important să ții cont de acest „truc”, ca preparatul să nu aibă textură rigidă.
Ce trebuie să faci cu micii înainte de a-i pune pe grătar
Pentru a obține mititei suculenți, este absolut necesar să pregătești carnea din timp. Lasă pasta de carne să stea, peste noapte, la frigider. Multe gospodine nu cunosc acest detaliu și prepară micii imediat după ce au cumpărat carnea de la supermarket sau din magazin.
Așadar, pasta de carne pentru mici trebuie lăsată, peste noapte, să stea la temperaturi scăzute. Nu uita să acoperi recipientul sau vasul în care este depozitată, astfel încât să nu dobândească diverse arome ce ar putea strica sau schimba complet gustul preparatului final.
Secretul micilor plini de savoare. Ce mulți români nu știu este că pasta de mici trebuie scoasă de la rece cu trei ore înainte să pui preparatul pe grătar. Lasă carnea să ajungă la temperatura camerei și abia apoi modelează mititeii. Ulterior, îi poți prăji pe grătar, la jar de lemne sau cărbune.
Dacă îți plac mititeii iuți, unge-i din când în când cu mujdei de usturoi. Nu doar că vor avea un gust delicios, dar vor prinde și o crustă rumenă de jur împrejur.