Ce trebuie să faci cu friptura de porc după ce o scoţi din cuptor. Se va întări imediat dacă nu ţii cont de asta

de: Ana Chivu
26 12. 2022

Gospodinele nici bine nu au scăpat de emoțiile pentru masa de Crăciun că se pregătesc acum pentru noi oaspeți de Anul Nou. Multe dintre doamne știu cât de importantă este vedeta care este adorată de toți cei dragi. Friptura de porc trebuie să iasă perfect și să fie extrem de aromată și fragedă. Din păcate, nu toate bucătăresele știu trucul deosebit pe care să îl pună în practică atunci. Iată cum trebuie să procedezi după ce scoți carnea din cuptor!

Truc pentru friptură de porc: ce trebuie să faci după ce o scoți din cuptor?

Carnea de porc nu lipsește de pe mesele de Sărbători. Friptura este în special adorată de cei mai mulți români la felul al doilea. Multe dintre gospodine au scăpat de stresul mesei de Crăciun și acum se pregătesc pentru oaspeții care trebuie să le calce pragul de Anul Nou.

Cu toate că pare un preparat ușor de făcut, friptura nu iese mereu extrem de aromată și fragedă. Aceasta trebuie să se topească în gură și să aibă un gust puternic de usturoi și cimbru. În anumite situații, ea poate deveni ușor uscată, lucru deloc plăcut de oaspeții tăi.

Poți să eviți asta dacă respecți pașii de mai jos. Bucătarii susțin că ai nevoie mai ales de un singur ingredient, dar și de o tehnică specială. Mai exact, este vorba despre bicarbonatul de sodiu. Praful alb se regăsește în bucătăriile tuturor românilor, este ieftin și la îndemână oricând.

Pas cu pas

Trebuie doar să presari o lingură de bicarbonat de sodiu peste carne înainte să o gătești. Lasă bucățile alese la frigider cu bicarbonat între 3 și 5 ore, iar mai apoi bagă totul la cuptor cu vin alb sau roșu și alte condimente dorite. Ingredientul va acționa rapid și va face carnea să fie fragedă și suculentă.

Trebuie neapărat să elimini produsul după ce se scurg cele 5 ore. Condimentează carnea cu sare, piper, boia afumată dulce/iute și cimbru și bagă totul la cuptor pentru cel puțin 2-3 ore. Este nevoie ca în tot acest timp să nu uiți să o verifici și să îi torni mereu lichid peste pentru a nu rămâne prea tare în exterior. De asemenea, trebuie ca după ce o scoți de la cald să o lași să se odihnească cel puțin 15-20 de minute.

Poți să pui folie de aluminiu pentru primele 2 ore, ulterior să dai obiectul jos în ultimul ceas. În modul acesta vei avea o friptură moale și suculentă în interior și crocantă în exterior. Ea este servită de cele mai multe ori cu murături și mămăligă sau pâine de casă.