Bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu, așa cum este cunoscut în mediul online – a explicat ce trebuie să faci cu legumele înainte de a le pune la murat. Cum alegi cei mai potriviți castraveți pentru murăturile de toamnă. Așa se vor menține crocanți, chiar și după procesul de murare.
Bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu – a explicat într-un material video publicat pe rețelele sociale cum poți să pui castraveți la murat, nu pentru sezonul de iarnă, ci pentru sezonul de toamnă. Legumele prezintă câteva detalii pe care trebuie să te asiguri că le respecți, pentru a se menține fragede.
Castraveții pe care vrei să îi pui la murat nu trebuie să fie nici prea mari, nici prea mici, ci să prezinte mărime medie. Legumele trebuie să fie neapărat proaspete – este secretul celor mai buni castraveți murați, potrivit informațiilor dezvăluite de bucătarul Ovidiu din Bacău.
Cum recunoști care sunt castraveții proaspeți de la piață? Bărbosu a oferit explicații și în acest sens. Nu este deloc dificil. Aceștia prezintă, de regulă, în capăt o floare și, în plus, când îi iei în mână trebuie să te înțepe. Așa te asiguri că legumele tocmai au fost culese din grădină.
Bărbosu a explicat că există două modalități de a pune castraveții la murat pentru toamnă: cu apă rece și cu apă fierbinte. Nu există nicio diferență privind rezultatul final. Diferența constă în faptul că, dacă pui castraveți la murat cu apă rece, trebuie să îi vânturi, pentru ca sarea să continue să se dizolve.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Castraveții murați pot fi consumați chair după câteva ore. Nu rezistă până la iarnă, ci câteva săptămâni, find potriviți pentru sezonul de toamnă. Poftă bună!