Ce trebuie să faci cu cartofii pentru piure după ce i-ai scos din apă. Secretul pentru a ieși pufos și cremos
Am fi tentați să credem că este un preparat banal, o garnitură ce nu ar trebui să ne impresioneze cu nimic papilele gustative, punând doar în valoare friptura lângă care este pusă în fafurie, dar nu este așa! Dacă ții cont de câteva sfaturi simple, se va transforma într-un deliciu. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci cu cartofii pentru piure după ce i-ai scos din apă.
Trucuri simple pentru cea mai gustoasă garnitură
Ce poate fi dificil în a pune câțiva cartofi la fiert și apoi să îi pasezi bine, amestecându-i cu lapte sau unt? Când avem nevoie de o garnitură simplă, pe care o va mânca oricine, alegem, de cele mai multe ori, să facem un piure.
Suntem tentați să spunem că este un preparat banal, o garnitură ce nu ar trebui să ne impresioneze cu nimic papilele gustative, punând doar în valoare friptura lângă care este pusă în fafurie, dar nu este așa! Cu doar câteva trucuri rapide, piureul se va transforma într-un adevărat răsfăț culinar.
Ce trebuie să faci cu cartofii pentru piure după ce i-ai scos din apă
Gospodinele iscusite și bucătarii pricepuți știu un secret important: marele inamic al piureului este apa! Așadar, după ce scoți cartofii pentru piure curățați din apă, lasă-i la scurs câteva minute, nu mai mult de două sau trei, într-o strecurătoare, astfel încât tot lichidul în exces să fie eliminat.
O altă greșeală pe care o fac mulți în timpul preparării este faptul că pun tot laptele și tot untul odată în compoziție. Ca să iasă pufos și cremos, grăsimea trebuie încorporată treptat, în timp ce amestecăm continuu, exact ca la maioneză.
Te-ar putea interesa și: Piure de post, rețetă specială. Așa de bun nu ai mai mâncat vreodată
Cu ce poți să înlocuiești laptele
Pentru un plus de savoare și pentru a-i da o textură și mai moale, poți folosi, în loc de lapte, smântână lichidă, puțin încălzită.
Dacă vei aplica aceste trucuri simple, vei vedea că nu ai nevoie de mixer sau blender pentru a obține consistența dorită.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul surpriză din piureul de cartofi pentru o aromă specială. Aşa se prepară la şcolile culinare de zeci de ani