Cu siguranță nimeni nu poate refuza o porție de clătite. Acest desert este adorat de toată lumea, de la mic la mare. Totuși, puține gospodine știu cum să prepare aluatul pentru clătite. Există câte un truc care trebuie pus în practică de fiecare dată când le preparați. Ce trebuie să faci cu aluatul de clătite înainte de a-l pune în tigaie pentru a nu face cocoloaşe?
Clătitele nu sunt deloc greu de preparat, însă realitatea este că puteți da greș, mai ales în ceea ce privește compoziția lor. În primul rând, se cerne făina bine când este turnată în bol. În mijlocul ei se formează un crater, unde se adaugă toate ingredientele.
Citește și: Greşeala pe care o facem cu toţii când preparăm clătite. Un bucătar de top îşi dezvăluie secretul
Se amestecă energic, pentru a nu se forma cocoloașe. Dacă totuși, la final, aluatul are cocoloașe, aluatul pentru clătite se strecoară printr-o sită. În plus, clătitele vor ieși mult mai pufoase și mai gustoase.
Se adaugă într-un bol făină, zahăr, ouă, apă. Se amestecă bine toate ingredientele cu ajutorul unui tel până când se omogenizează bine, după care puneți laptele, uleiul și amestecă din nou. După ce ați încorporat ingredientele, aluatul de clătite se strecoară printr-o sită pentru a elimina toate cocoloașele.
Ulterior, se încinge o tigaie și se adaugă puțin unt în aceasta, după care prăjiți clătitele până vor prinde culoare pe ambele părți. Se pot servi cu diverse topping-uri, dulceață, gem sau nutella. Poftă bună!
Vezi această postare pe Instagram