Cum faci să nu se mai usuce clătitele pe margini. Aşa vor ieşi moi pe toată suprafaţa, trucul gospodinelor iscusite
Pentru mulți, reprezintă gustul copilăriei, un desert de care se bucurau de fiecare dată când era pus pe masă de mame sau bunici. La prima vedere, rețeta este cât se poate de simplă, însă, de multe ori, rezultatul final nu este cel dorit. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci ca clătitele să nu se mai usuce pe margini. Vei vedea că ținând cont de acest sfat simplu, vor ieşi moi pe toată suprafaţa. Este trucul gospodinelor iscusite.
Desertul preferat al multor români
Cine poate refuza o porție delicioasă de clătite? Preparatul este, fără doar și poate, în topul preferințelor multor români, reprezentând gustul copilăriei, un desert de care se bucurau de fiecare dată când era pus pe masă de mame sau bunici.
Dacă ne uităm pe lista de ingrediente și instrucțiunile de pregătire, am crede că nu este deloc complicat să faci clătite, ai nevoie doar de timp și răbdare. Cu toate astea, realitatea este alta.
Gospodinele apelează cu încredere la un truc simplu pentru a se asigura că nu se vor confrunta cu una dintre cele mai frecvente probleme ale acestui desert.
Ce trebuie să faci astfel încât clătitele să nu se mai usuce pe margini
Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci ca clătitele să nu se mai usuce pe margini.
Așadar, dacă vrei să îți încânți famila și musafirii cu un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, tot ce trebuie să faci este să uiți de zahăr! De fapt, acest ingredient nelipsit din rețeta clasică este motivul pentru care acestea se întăresc. Când este prezent în compoziție, în momentul în care este pus pe foc, se va carameliza, cauzând uscarea marginilor.
Te-ar putea interesa și: Câtă făină se pune în aluatul de clătite, de fapt. Greșeala pe care o fac milioane de gospodine
Ingrediente clătite fără zahăr
Pentru a prepara o serie de 12 clătite, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 grame de fîină
- 550 mililitri de lapte
- trei ouă
- 40 de mililitri de ulei – poți folosi și unt topit
- un parf de sare
- semințele de la o păstaie de vanilie
Dacă alegi să faci clătite fără zahăr, vei obține un desert mai potrivit pentru cei care țin dietă sau încearcă să își mențină silueta. Nu ai niciun motiv să îți faci griji că pierzi din aromă sau gust, acestea vor fi oferite de gemurile și cremele pe care le folosește fiecare ca umplutură.
Te-ar putea interesa și: Clătitele nu se vor mai rupe niciodată când le întorci în tigaie. Ingredientul pe care sa-l adaugi, așa nu vei mai da greș