Ce trebuie să facă toți șoferii pe timp de caniculă. E obligatoriu să respecte aceste lucruri vitale
Canicula le face foarte multe probleme șoferilor, așa că aceștia ar trebui să respecte câteva reguli în sezonul călduros pentru a scăpa de multe probleme, mai ales de cele ce apar în momentele în care sunt blocați în trafic.
Reguli pentru șoferi pe timp de caniculă. Ce trebuie să știe toți românii
Ținând cont de faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de caniculă, șoferii din România trebuie să țină cont de mai multe reguli pentru a scăpa de disconfortul termic din următoarea perioadă.
Șoferii trebuie să aibă grijă de anumite aspecte pe timp de caniculă, așa că Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române a făcut mai multe recomandări ce trebuie respectate când temperaturile sunt ridicate.
Spre exemplu, șoferii nu ar trebui să conducă dacă sunt obosiți, mai ales pentru că adevărate tragedii pot să aibă loc la volan pe drumurile publice dacă aceștia nu mai pot să fie atenți la drum sau adorm după zilele obositoare la muncă.
Canicula, o reală problemă pentru șoferi
De asemenea, sistemele de climatizare ar trebui să fie folosite, iar presiunea din pneuri să fie cea recomandată pentru sezonul de vară. În cazul în care românii au consumat băuturi alcoolice, aceștia ar trebui să lase mașinile acasă.
Toți șoferii ar trebui să evite călătoriile ce au loc în jurul prânzului, în special românii ce sunt în vârstă. Toate reflecțiile date de razele solare puternice trebuie tratate cu atenție, atât cele ce vin din parbriz, cât și cele de pe asfalt. Ele pot crea dificultăți imense pentru români.
Persoanele ce au probleme cardiace sau de altă natură sunt sfătuite de autorități să evite deplasările cu mașina pe timp de caniculă. În cazul în care este absolut necesară călătoria, ele sunt sfătuite să aibă un însoțitor pe drum pentru a se feri de probleme.
Telefoanele mobile, interzise pe timp de caniculă
Mai mult, cei ce folosesc telefoanele mobile în timpul mersului ar trebui să uite de acest obicei, chiar dacă folosesc dispozitivele speciale ‘mâini libere’. Șoferii ce refuză să țină cont de acest aspect pot să aibă parte de mai multe probleme în trafic.
În cazul în care se folosesc telefoanele mobile în timpul mersului, temperaturile ridicate din hibitaclul autoturismelor vor accentua starea de oboseală. Aceasta se va manifesta prin întârzierea reacțiilor, dificultate în concentrare, căscat repetat și clipit foarte des.
Totul se poate termina în mod tragic, această stare de oboseală ducând chiar și la adormirea de la volan, deci este bine ca șoferii să nu folosească telefoanele în timp ce conduc pentru a se feri de orice fel de accident.