Ce trebuie să facă elevii pentru încheierea anului școlar. Ministrul Educației, Monica Anisie, explicații

de: Alexandra Chivu
27 04. 2020

Școlile, grădinițele și universitățile nu se vor redeschide în acest an, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza cum au fost planificate din capul locului, iar anul școlar se va încheia pe 12 iunie. Între timp, elevii au făcut o plângere prealabilă împotriva Ministerului Educației și cer abrogarea ordinului care vizează predarea online. Ministrul competent, Monica Anisie, vine cu explicații. Oficialul va participa astăzi la o conferință de presă la minister, la ora 16:00.

Ministrul Educației, Monica Anisie, explicații: ce trebuie să facă elevii pentru încheierea anului școlar

UPDATE: „După cum ați aflat, cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie. Ca și până acum, până în data de 12 iunie, când, de altfel, se vor încheia cursurile anului școlar 2019-2020. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învățare. Totodată, MEN va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, pentru a se recupera materia pierdută.

Referitor la încheierea anului școlar, țin să menționez că mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susține teste. Pentru situațiile excepționale. De exemplu, în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, MEN va comuncia modalitățile de încheiere a situației școlare. Astfel, dragi elevi, vă asigur, că vom încheia cu bine anul școlar”, a spus astăzi Anisie.

  • Consiliul Național al Elevilor a formulat o plângere prealabilă adresată Ministerului Educației (MEN), prin care solicită abrogarea ordinului de ministru care instituie, între altele, obligația tuturor elevilor de a participa la ore în mediul online. Consiliul atrage atenția că ordinul a fost adoptat fără a pune la dispoziție elevilor sau profesorilor și instrumentele necesare.

„Astfel, sute de mii de elevi din Romania se afla in imposibilitatea de a accesa resurse educationale online, fiind lasati in afara sistemului de invatamant”, este notat într-un comunicat remis luni.

Numai elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se vor putea întoarce la școală, între 2 și 12, pentru a se putea pregăti cu profesorii pentru examene

  • „Grădinițele, școlile, universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar, universitar. Se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar”, a anunțat șeful statului. Liderul de la Cotroceni a declarat că până la vacanța de vară care începe pe 12 iunie „vor continua formele de învățământ la distanță”, iar micuții vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. Singurii care vor putea reveni la școală sunt elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, care între 2 și 12 iunie se vor putea pregăti în clase cu profesorii pentru examnele naționale.