Ce temperatură trebuie să avem în frigider. Alimentele vor fi proaspete mai mult timp

Ce temperatură trebuie să avem în frigider. Alimentele vor fi proaspete mai mult timp
Temperatura potrivită pentru frigider

Este foarte important să cunoști care este temperatura optimă într-un frigider. Dacă aceasta nu este setată corect, îți vei distruge alimentele depozitate acolo, riscând să ai probleme de sănătate, dar inclusiv să-ți risipești bani.

Temperatura în frigider. Informații esențiale pentru a-ți păstra alimentele proaspete cât mai mult timp

Dacă nu vrei să te îmbolnăvești după ce consumi alimentele depozitate în frigider, ar trebui să știi și care este temperatura corectă pe care acesta trebuie să o aibă în interior. Nu vrei ca gradele să fie prea multe pentru a-ți strica produsele, dar nici prea puține pentru a ți le îngheța.

  • Frigider: între 0° C si 4° Celsius;
  • Congelator: aproape -18° Celsius;
  • Compartiment frigorific: aproape de 0° Celsius.
  • Excepție de la regulă fac unele legume și fructe care se păstrează mult mai bine la temperaturi mai mari de 5° Celsius.

Cauze ale deteriorării produselor

Produsele depozitate în frigider se strică dacă suferă o schimbare chimică sau fizică. Modificările chimice includ maturarea sau oxidarea, pe când cele fizice țin de ambalarea eronată, manipularea greșită, răcirea nepotrivită, încălzirea și prepararea necorespunzătoare. Alte cauza pot fi microorganismele microbiene, temperatura scăzută din frigider, înghețul și oxidarea.

Reguli de refrigerare

Roșii – Aceste fructe nu se țin în frigider, dat fiind că, odată cu trecerea timpului, se pot înmuia și chiar își pot pierde gustul. De asemenea, și unele fructe tropicale se pot deteriora în compartimentul alimentar.

Ouă – Dacă ai cumpărat un carton cu ouă, pune-l în centrul frigiderului ori pe ușa acestuia, în recipientul destinat ouălor.

Lapte – Pe el așază-l pe ultimul raft, deasupra compartimentelor pentru legume, unde ai putea să pui și o bucată de carne la rece până ce o prepari, dar nu mai mult de câteva ore.

Brânzeturi și unt – Cele mai multe frigidere au cel puțin o zonă mai caldă. Cel mai eficient este compartimentul pentru brânzeturi moi și unt. De regulă, el este situat în partea de sus a ușii. Acolo, unele frigidere mențin temperaturi în jurul valorii de 8° C.

Curățarea

Curățarea acestui electrocasnic este vitală pentru a-l păstra într-o stare de funcționare bună cât mai multă vreme. În primul rând, acest lucru trebuie făcut pentru a avea grijă de sănătate, deoarece microbii care se pot dezvolta aici din diverse cauze pot să declanșeze infecții sau boli destul de grave. În al doilea rând, este o acțiune care ajută la păstrarea caracteristicilor tehnice la performanța normală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI