Ce temperatură are apa mării în săptămâna 6 – 12 iulie în Mamaia, Eforie, Costinesti, Vama Veche

de: Dana Cazacu
08 07. 2020

Ne aflăm deja în a doua lună de vară și tot mai mulți turiști iau cu asalt plajele românești. Înainte de a pleca de acasă, vrem să știm cum va fi vremea în concediu și cum să ne facem bagajele. Ce temperatură va avea apa mării în perioada 6 – 12 iulie 2020?

Ce temperatură are apa mării în săptămâna 6 – 12 iulie în Mamaia, Eforie, Costinesti, Vama Veche

Cei aflați la mare sunt curioși să afle dacă temperatura apei este bună pentru bălăceală. Conform estimărilor hidrologice pentru intervalul 6 – 12 iulie 2020, apa va avea în jur de 26 de grade, plus sau minus. Deși vremea nu este stabilă, putând să se ivească și ploi, temperatura apei nu va fi afectată.

Turiștii care se află deja pe litoral vor să știe ce temperatură are apa mării, înainte de a intra împreună cu copiii, dar și cei aflați încă acasă, dar își fac bagajele deja pentru litoralul românesc trebuie să știe ce temperatură va avea apa mării între 5 și 12 iulie 2020.

Estimările hidrologilor

Hidrologii au actualizat prognoza pentru Marea Neagră pentru următoarele zile. Temperatura mării în săptămâna 5- 12 iulie 2020, în funcție de stațiune, se va menține în jurul valorii de 26 de grade Celsius, în creștere în special la sfârșitul săptămânii, adică după data de 10 iulie 2020.

Hidrologii mențin o estimare de 26-28 de grade Celsius pentru majoritatea stațiunilor de pe litoralul românesc în intervalul 5 – 12 iulie 2020. Temperatura va mai crește în special din 19 iulie până la 27-29 de grade Celsius, în special în stațiunile din sudul litoralului Mării Negre. Iată situația hidrologică și meteorologică pentru principalele stațiuni!

  • Temperatura apei mării în Mamaia

Cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc este Mamaia, unde petrecerea nu se termină niciodată. Turiștii care vor trece pe-aici, se vor bucura săptămâna aceasta de o temperatură maximă cuprinsă între 28 și 30 de grade Celsius, mai caldă la începutul săptămânii și mai rece pe finalul acesteia, miercuri fiind posibile averse de ploaie. Apa mării se va situa în jurul temperaturii de 26 de grade Celsius!

  • Temperatura apei mării în Eforie Nord

Cerul va fi mai mult senin în Eforie Nord, unde turiștii vor putea obține un bronz de invidiat! Vremea va fi frumoasă și va deveni chiar caniculară, șanse de ploaie fiind miercuri. Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 31 de grade Celsius. Temperaturile cele mai ridicate din această săptămână vor fi înregistrate chiar în weekend, când numărul de turiști parcă explodează. Apa mării va avea în jur de 26 de grade Celsius.

Ce temperatură are apa mării în săptămâna 6 – 12 iulie în Mamaia, Eforie, Costinesti, Vama Veche.

  • Temperatura apei mării în Costinești

Vremea va fi puțin mai rece în Costinești, unde temperaturile maxime se vor situa între 28 și 31 de grade Celsius, iar miercuri va ploua. Temperatura apei se va situa aici în jurul temperaturii de 26 de grade Celsius. Și tinerii veniți în Costinești se vor bucura de cele mai ridicate temperaturi ale săptămânii chiar în weekend.

  • Temperatura apei mării în Vama Veche

În Vama Veche, temperaturile se vor situa sub media litoralului românesc. Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 31 de grade Celsius, miercuri fiind posibile averse de ploaie. Cerul va fi însorit toată săptămâna, iar turiștii vor avea o vreme ideală de bălăceală, cu ședințe perfecte de bronzat. Apa mării î vă răsfăța cu o temperatură de 26 de grade Celsius.