Ce țări ar mai putea ataca Vladimir Putin. Omul care i-a întors spatele rupe tăcerea: „Sunt potențiale ținte”

Ce țări ar mai putea ataca Vladimir Putin. Omul care i-a întors spatele rupe tăcerea: „Sunt potențiale ținte”
Ce tari ar mai putea ataca Rusia

Milioane de ucraineni și-au părăsit țara, după ce Rusia a invadat Ucraina, la ordinele președintelui Vladimir Putin, în ziua de joi, 24 februarie. Unul dintre cunoscuții liderului de la Kremlin face dezvăluiri șocante. Care sunt țările pe care președintele rus le-ar putea ataca, pe viitor.

Ce state ar mai putea ataca Rusia, după Ucraina

În data de 22 februarie, în timp ce sute de oameni au ieșit pe străzile din orașul ucrainean Mariupol, pentru a protesta împotriva abordării Rusiei, Rinat Akhmetov, unul dintre cei mai bogați afaceriști ai Ucrainei și-a reafirmat loialitatea față de națiunea și guvernul său.

Patronul clubului sportiv Șahtior Donețk a anunțat că va continua să facă investiții în afacerile și în țara sa „indiferent cu ce scenarii îngrozitoare ne confruntăm”. 

Potrivit informațiilor apărute în presa internațională, Akhmetov a condamnat acțiunile lui Vladimir Putin, ucraineanul fiind un cunoscut apropiat de-ai liderului de la Moscova.

Într-un interviu acordat celor de la Forbes, Rinat Akhmetov a declarat că Rusia ar putea ataca și alte țări democratice, după invazia Ucrainei.

„Acest război va depăși granițele Ucrainei, Putin va ataca Europa și SUA?”, a fost întrebarea primită de miliardarul ucrainean.

Patronul de la Șahtior Donețk a explicat ce ar presupune o victorie a Ucrainei în războiul cu Rusia:

„Putin țintește țări democratice, liber și independente. Așadar, toate statele libere sunt potențiale ținte. Dacă Ucraina nu va reuși să-l oprească, nimeni nu știe cine va urma.

O victorie a Ucrainei ar presupune încetarea totală a focurilor, retragerea completă a trupelor rusești din Ucraina și recunoașterea internațională a granițelor Ucrainei. Asta ar trebuie să includă Crimea și Donbas”, a declarat miliardarul ucrainean Rinan Akhmetov pentru revista Forbes.

Ce avere are patronul de la Șahtior Donețk

Cu doar două zile înainte ca Vladimir Putin să declanșeze război împotriva Ucrainei, afaceristul s-a pregătit din timp pentru o posibilă invazie:

„Am instruit deja fundația mea să ajute la evacuare, medicamente și tot ce este necesar, dacă este nevoie. Vom face totul pentru a preveni un dezastru umanitar”, a spus el cu două zile înainte de invazia Rusiei.”, a completat el pentru sursa citată.

De când Rusia a invadat Ucraina, averea lui Rinat Akhmetov a scăzut de la aproape 14 miliarde de dolari la mai puțin de 6 miliarde de dolari în doar două săptămâni.