Ce semnifică sigla de la noua Dacia, de fapt. Puţini şoferi „codul” secret din spatele semnului
Multora dintre români le este familiară noua siglă a Dacia, însă nu știu de unde. În anul 2021, Dacia a introdus o nouă identitate de brand, astfel că acum, noul logo și sigla modernă sunt prezente pe toate modele mărcii de la Pitești. Ce semnifică sigla de la noua Dacia, de fapt. Puţini şoferi „codul” secret din spatele semnului.
Ce semnificție are noua siglă a Dacia. Mulți își vor da seama că s-au gândit la asta
Noua siglă a Dacia, pe care mulți o văd a fi un ”X” răsturnat, ar trebui să joace rolul unui element de convingere pentru clienți în cazul variantelor cu tracțiune integrală din seria SUV-urilor Duster.
Alți oameni ar putea vedea în noua siglă literele D și C, fapt care le aduce pe loc aminte de ce marcă este vorba, respectiv Dacia. Astfel, reprezentarea grafică a consoanelor D și C are rolul să favorizeze o asociere mentală imediată cu numele mărcii.
Ce pot vedea alți oameni în sigla Dacia
Alți oameni ar putea vedea dincolo de explicțiile de mai sus. Pot vedea, nici mai mult, nici mai puțin decât un mic univers. Simplitatea noii sigle care este clar definită și simetrică, trebuie să facă o legătură imediată și din punct de vedere cultural.
Cu astfel de forme abstracte a lucrat inclusiv sculptorul Constantin Brâncuși (1876-1957). Brâncuși este considerat părintele sculpturii contemporane, fiind cel care a depășit imitarea realității ca atare prin sculptură și a recurs la stilizare, simplificare, abstractizare în ideea întăririi puterii de sugestie a formelor și în căutarea unui nemaiatins nivel al frumosului.
Operele lui Constantin Brâncuși sunt de o simplitate și eleganță inegalabile, reprezentând un univers al formelor și semnificațiilor pe care nimeni niciun om nu le-a mai inspirat înaintea lui.
Noua siglă Dacia, un element decorativ tradițional românesc?
Astfel, noua siglă Dacia este simetrică pe ambele axe din plan, iar acel X reprezentat în miezul său nu arată de fel asemenea unui element fragil, ba din contră.
Fără doar și poate, noua siglă a Dacia poate fi asociată cu coloana lui Brâncuși, care este alcătuită din elemente geometrice cuplate.
”Una dintre schițele de design ale siglei Dacia mi-a trimis gândurile într-acolo. Tratarea angulară a formelor vine ca un prim apropo vizual pe ideea notată mai sus, iar îmbinarea petrecută ilustrată în miezul X-ului are o tușă de element decorativ tradițional românesc”, scrie auto-bild.ro.
Astfel, unii dintre români care au văzut asemănarea dintre noua siglă a Dacia- Coloana Infinitului a lui Brâncuși, probabil că nu s-au înșelat deloc, au avut mare dreptate.