Ce se va întâmpla cu piețele din București. Traian Berbeceanu a luat decizia fermă

Ce se va întâmpla cu piețele din București. Traian Berbeceanu a luat decizia fermă
Traian Berbeceanu, ședință cu factorii de conducere din direcțiile piețe

În ultima perioadă, printr-o decizie a Prefecturilor, la nivel național, majoritatea piețelor erau închise. Recent, Klaus Iohannis a decis să se redeschidă, astfel că se anunță controale din partea autorităților. În Capitală, Traian Berbeceanu, Prefectul Capitalei, anunță că se vor intensifica controalele în toate piețele redeschise.

Traian Berbeceanu, ședință cu factorii de conducere din direcțiile piețe

Criza epidemiologică și economică a dat peste cap totul în România. După ce la începutul acestei luni se lua decizia de închidere a piețelor, acum s-au redeschis. Deși incidența ratei de infectare în București a trecut de 7, nu s-au impus până acum proceduri de carantinare.

Scandalul iscat de închiderea piețelor și forțarea producătorilor de a-și vinde marfa pe trotuare, l-au determinat pe Klaus Iohannis să revină asupra decizie, și au fost redeschise toate centrele agro-comerciale, adică piețele.

La nivelul Prefecturii Capitalei, ieri, pe 14 decembrie, a avut loc o întâlnire între Traian Berbeceanu și factorii de conducere din direcțiile piețe și gestionarea activităților comerciale din cadrul Sectoarelor Municipiului București și reprezentantul Direcției de Sănătate Publică București.

Subiectul principal al întâlnirii a fost respectarea cadrului legal de desfășurare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață. În același timp, Traian Berbeceanu a cerut factorilor de decizie din piețe să se afișeze clar regulile de acces.

În același timp atât agenții economici, cât și populația să fie informată despre regulile de protecție individuală. Un alt factor important sunt regulile de distanțare fizică și de igienă care trebuie să fie afișate în locuri vizibile.

Controale intensificate în toate piețele bucureștene

Conform comunicatului Prefecturii Capitalei, Traian Berbeceanu a anunțat că se vor intensifica toate controalele în toate piețele bucureștene cu privire la respectarea normelor impuse de legislația în vigoare. Prefectul le-a mai cerut factorilor de decizie să se respecte distanța de minimum 2 m între oricare două persoane. În același timp a reiterat faptul că nu trebuie depășită capacitatea, nu mai mult de 50% din capacitatea maximă a pieței.

”Se vor intensifica controalele în echipe mixte. Se va verifica dacă este respectată norma legală referitoare la limitarea accesului consumatorilor. Trebuie asigurată o distanță de minimum 2 m între oricare două persoane,. Fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței.

Se va verifica, în permanență, existența materialelor necesare igienei personale, pentru persoanele care folosesc grupurile sanitare din incinta toaletelor publice (hârtie igienică, săpun, mijloace de ștergere sau zvântare a mâinilor după spălare, substanțe dezinfectante).”, se mai spune în comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI