Ce se pune în aluatul de plăcintă ca să iasă pufoasă. E secretul gospodinelor din Moldova
Nu este deloc dificil să prepari aluat pentru plăcinte. Dacă vrei să obții un rezultat perfect, ca în cărțile de bucate, poți pune în aplicare secretul gospodinelor din regiunea Moldova. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să pui în compoziția de aluat pentru ca plăcintele să iasă pufoase.
Cum obții plăcinte pufoase
Unul dintre preparatele care ne amintesc de vremurile copilăriei este plăcinta. Poate fi gătită în foarte multe moduri, dar finalul are câteva aspecte comune: un aluat fraged și gustos. Ai nevoie să ții cont de doar câteva aspecte pentru a obține un rezultat perfect, ca în cărțile de bucate.
Pentru o plăcintă pufoasă, este bine să pui în aplicare secretul gospodinelor din Moldova. Este foarte simplu – tot ce trebuie să faci este să adaugi două ingrediente combinate în compoziția pentru aluat. Pune 100 de mililitri de ulei de floarea-soarelui și 50 de grame de smântână acră grasă în compoziție.
Când pui uleiul de floarea-soarelui în făina pentru aluatul de plăcinte, adaugă imediat și cele 50 de grame de smântână acră grasă. Amestecă ingredientele împreună, ca aluatul să crească moale și consistent în același timp. Vei obține un desert ca pe vremea copilăriei.
Cum faci aluat pentru plăcinte
Ingrediente:
- 1 kilogram făină;
- 100 mililitri ulei de floarea-soarelui;
- 50 grame smântână acră grasă;
- 50 grame drojdie proaspătă;
- 450 mililitri apă călduță;
- 2 ouă la temperatura camerei;
- 1 linguriță sare;
- 2 lingurițe zahăr pudră.
Mod de preparare:
- Se dizolvă drojdia proaspătă în apa călduță.
- Se adaugă zahărul și o lingură cu vârf de făină.
- Se lasă deoparte amestecul timp de 10-15 minute, până se umflă și face bule deasupra.
- Se amestecă într-un alt vas de bucătărie restul de făină cu sare.
- Se face o gropiță în mijlocul făinii și se toarnă ulei peste aceasta și smântâna grasă.
- Se pun ouăle în făină și, la mijloc, drojdia dizolvată în apă și activată.
- Se amestecă toate ingredientele și se frământă, apoi se scoate coca pe masa de lucru.
- Se pudrează masa de lucru cu făină și se frământă aluatul circa 10 minute.
- Se lasă aluatul la crescut, într-un vas acoperit cu folie alimentară.
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune drojdie în plăcinte, gogoși sau chifle. Acesta este ingredientul care le face la fel de pufoase și gustoase
În aproximativ o oră, aluatul pentru plăcinte își va dubla volumul. Din cantitatea prezentată în rețeta de mai sus ar trebui să îți iasă două tăvi de plăcintă, preparate în funcție de gusturile tale. Poftă bună!