Ce se pune în aluatul de gogoși să fie pufoase și rumene. Așa le făceau bunicile noastre
În momentul în care vrem să facem un desert care să aibă gustul copilăriei optăm pentru preprarea gogoșilor. Foarte multe gospodine se întreabă cum pot obține gogoși pufoase și rumene. Iată ce trebuie să faci!
Cum poți obține gogoși rumene și pufoase?
Gogoșile se numără printre cele mai îndrăgite preparate chiar și de către mici. Cu toate că rețeta clasică nu pare deloc complicată, ai nevoie de ceva experiență în bucătărie pentru a te putea bucura de gogoși pufoase. Pentru preprarea acestei rețete veți avea nevoie de:
- 500 g faină
- 2 gălbenușuri
- 350 ml lapte
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- un praf de sare
- coajă de lămâie
- 1 lingură zahăr
- 30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată
- 10 g zahăr pudra vanilat
- ulei pentru prăjit
Citește și: Ce se pune în aluatul de plăcintă ca să iasă pufoasă. E secretul gospodinelor din Moldova
Mod de preparare
Primul pas constă în amestecarea drojidiei cu o lingură de zahăr și cu niște lapte călduț. Compoziția se amestecă până când obținem o spumă. Ulterior, se bat gălbenușirile cu cu 300 g faina cu un mixer. Peste compoziție se aduagă sare, zahar vanilat, coajă de lămâie și cantitatea de făină rămasă.
Aluatul se frământă până când devine elastic și moale. Când aluatul este gata, se lasă la dospit timp de 30 de minute. Ulterior, aluatul pentru gogoși se întinde pe un blat cu făina de grosimea unui deget subțire. Când aluatul este întins ne putem folosi de o formă specială sau de un pahar pentru a decupa rondelele.
Citește și: Nu mai pune ouă în gogoşi! De asta nu ies pufoase, de fapt. Sfatul cofetarilor de top
Secretul celor mai delicioase gogoși
Este recomandat ca acestea să aibă cca. 6 cm diametru. După ce facem formele, le putem lăsa la dospit timp de 10 minute. Într-o cratiță putem încinge uleiul în care punem formele de aluat.
Folosindu-ne de două furculițe, întoarcem gogoșile pe partea cealaltă. Când acestea devin aurii, le putem scoate din cratiță. Pentru a putea scăpa de surplusul de ulei, le putem pune pe un șervețel. Pentru un plus de savoare și de gust, putem presăra zahăr vanilat.
O bună parte din oameni preferă să consume gogoșile cu gem. De asemenea, dacă miezul acestora este aerat, cu găuri înseamnă că rețeta va ieșit ca la carte.
Citește și: Secretul gogoşilor de post pufoase. Ce trebuie să faci înainte de a pune drojdia, de fapt