07 oct. 2022 | 22:27

Ce se plantează în grădină în luna octombrie. Trucuri pentru a obține o recoltă bogată

Utile
Ce se plantează în grădină în luna octombrie. Trucuri pentru a obține o recoltă bogată

Ce se plantează în grădină în luna octombrie. Este octombrie! Nu numai că înseamnă că te poți aventura în sfârșit în aer liber fără să strâmbi din ochi și să transpiri în soarele arzător, înseamnă și că este cel mai bun moment al anului pentru grădinărit. Deși este un sezon al recoltelor, a început și sezonul în care se plantează de toamnă, fiind un moment grozav pentru a începe grădinăritul. Iată așadar ce se plantează în grădină în luna octombrie.

Ce se plantează în grădină în luna octombrie

Octombrie este un moment grozav pentru a face semănături timpurii și plantari de flori, culturi de fructe și legume, care îți vor oferi un avans în anul următor.

În zona de legume, poți începe cu ceapa, usturoiul, salata, sparanghelul, morcovul și țelina, folosind excelent solul gol și oferindu-ți recolte mai devreme sezonul următor. Iată ce se plantează în grădină în luna octombrie.

Mixuri de salate

Amestecuri de salată sunt una dintre culturile cele mai ușor de cultivat. De la semănat în octombrie, poți obține o recoltă mică înainte de iarnă, dar apoi plantele vor intra în repaus și nu vor începe să crească din nou până în martie, când vă vor oferi o recoltă timpurie de frunze proaspete de salată. Seamănă direct în solul bine pregătit sau în ghivece. Acoperă cu o pânză pentru a proteja salata de vremea cea mai rea sau mută ghivecele într-o seră sau ceva similar pentru adăpost.

Ceapa

Multe soiuri de ceapă pot fi plantate acum. Alege soiuri care se plantează toamna. Plantează ceapa în sol bine pregătit, fertil. Ceapa are nevoie de multă umiditate, nu ar trebui să fie nevoie să uzi iarna, dar verifică nivelul de umiditate primăvara și vara și asigură o umiditate suplimentară dacă este necesar.

Usturoi

Plantați toamna, cățeii de usturoi vor face rădăcini înainte de iarnă și vor avea un avans în privința usturoiului semănat de primăvară de îndată ce temperaturile cresc din nou, recoltând până la începutul verii. Alege un soi de usturoi bun ca aromă și utilizări. Plantează în ghivece mici pentru plantare mai târziu, dacă ai sol greu.

Ce se plantează în grădină în luna octombrie

Plantele care se pun în grădină în octombrie

Spanac

Spanacul se numără printre legumele care pot fi plantate în octombrie. Ca să țină piept frigului, acesta trebuie să fie plantat în spații protejate.

Sparanghel

Începând cu luna octombrie poate fi cultivat și sparanghelul. Această plantă are nevoie de un sol bine drenat. Spanacul din producție proprie va putea fi cules în primăvară.

Morcov

Acolo unde iernile sunt blânde se poate pune în pământ și morcovul. Perioada cea mai potrivită pentru a cultiva această legumă este finalul lunii octombrie.

Țelina

O opțiune pentru perioada care urmează este cultivarea țelinei. Cultura se va dezvolta rapid datorită perioadei umede care urmează. O primă recoltă se poate obține în câteva luni. Trebuie să urmezi instrucțiunile de plantare pentru tipul de țelină pe care l-ai ales.

Flori care se plantează în octombrie

În luna octombrie se pot planta și unele flori. Iată despre ce soiuri este vorba:

  • bulbi de narcise, bulbi de lalele
  • plante perene sau bienale
  • flori de perete,  primule și panseluțe de iarnă.
Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro