Ce se întâmplă în organismul tău când bei vin fiert. Avertismentul medicilor, cine nu trebuie să îl consume
Ce se întâmplă în organismul tău când bei vin fiert. Este băutura cel mai des consumată în această perioadă a anului. Chiar dacă prezintă unele beneficii pentru organism, nu toată lumea o poate bea. Află în rândurile de mai jos ce contraindicații are vinul fiert cu scorţişoară. În ce situații face mai mult rău decât bine.
Ce se întâmplă în organismul tău când bei vin fiert
Vinul fiert este băutura alcoolică cel mai des consumată în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă. S-a dovedit că aceasta influențează chiar și sănătatea consumatorilor. Specialiștii au constatat că persoanele care consumă mai mult de două pahare de vin fiert într-o zi contractează cu 44% mai puține răceli.
„În timp ce prea mult alcool poate dăuna organismului, cercetatorii sugerează că 1-2 pahare de vin roşu pe zi pot, de fapt, să aducă beneficii”, a spus Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.
Consumul de vin fiert are mai multe beneficii asupra organismului uman. Pe lângă faptul că oferă un nivel ridicat de energie, îmbunătățește digestia, stimulează apetitul și poate ajută chiar și la reducerea cancerului pulmonar. Potrivit studiilor realizate de oamenii de știință, cancerul la plămâni poate fi redus cu 13 procente, în cazul consumului băuturii amintite.
Există și cercetări conform cărora vinul fiert poate să scadă presiunea arterială, în cazul celor care prezintă hipertensiune. Vinul fiert este și un puternic antioxidant. Melatonina, pe care o prezintă în compoziție, ajută la reglarea somnului.
Cine sunt persoanele care ar trebui să evite vinul fiert
În ciuda tuturor acestor aspecte, vinul fiert nu poate fi consumat de oricine. Băutura alcoolică poate să implice efecte și consecințe cu adevărat negative asupra organismului uman, arată oamenii de știință.
Persoanele care prezintă un nivel ridicat de trigliceride nu au voie să consume vin roșu. Băutura ar trebui evitată și de către cei care se confruntă des cu migrene. Consumatorilor care vor să slăbească și femeilor însărcinate nu li se recomandă să bea vin fiert.
„Vinul conţine calorii goale, care pot duce la creşterea în greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sănătăţii, ce includ creşterea riscului de cancer, boli hepatice, amplificarea presiunii sangvine, insuficienţă cardiaacă şi dependenţă”, a mai explicat specialista în apifitoterapie, potrivit adevarul.ro.
Chiar dacă se află foarte des pe mesele românilor în această perioadă a anului, băutura ar trebui evitată în astfel de situații. Persoanele care nu consumă vin fiert, ar putea să opteze pentru alte produse care conțin flavonoide. Un astfel de exemplu este reprezentat de struguri. Aceștia din urmă conțin aceleași componente precum vinul roșu.