Ce se întâmplă în Germania și Olanda, după izolare totală. Vești bune pentru România

Ce se întâmplă în Germania și Olanda, după izolare totală. Vești bune pentru România
Cercetărorul olandez, Jaap van Dissel, vești bune despre scăderea numărului de infectați

Vești bune vin din Olanda și Germania acolo unde nivelul de transmitere a coronavuirusului a scăzut simțitor. Motivul este cât se poate de simpu: distanțarea socială. Astfel, potrivit unor estimări, dacă în Olanda, o persoană infectată contamina alți doi oameni, în prezent o singură persoană infectează un om, potrivit adevarul.ro. Ceea ce înseamnă  reducerea la jumătate a nivelului contaminării. Și în Germania se așteaptă o scădere a ratei de infectare.

Cercetător: ”Creșterea exponențială a epidemiei a fost întreruptă”

Cerecetătorul olandez  Jaap van Dissel a declarat că, după estimările institutului Institutul Naţional olandez de Sănătate Publică, ”creşterea exponenţială a epidemiei” a fost, ”după toate probabilităţile, întreruptă”, conform aceleiași surse. În plus, institutul afirmă că rezultatele cele mai concludente vor fi văzute la sfârșitul săptămânii, sau începutul celei viitoare. De asemenea pentru o și mai bună genstionare a situației, guvernul olkandez a anunțat că vor fi interzise orice manifestări sau adunări publice până la data de 1 iunie. Măsură ce fusese luată inițial până pe 6 aprilie.

Potrivit datelor oficiale, Olanda avea marți 5 560 de infectați, dintre care 278 de decese.

Ce se întâmplă în Germania și Olanda, după izolare totală. Vești bune pentru România
În Germania se estimează o scădere a ratei infectărilor cu COVD-19

Și Germania se așteaptă la o încetinire a ratei de infectare

Precum în Olanda, și în Germania se așteaptă să aibă loc o încetinire a ratei de infectare, tot datorită distanței sociale. Preşedintele Federaţiei spitalelor (DKG), Gerald Gass, se așteaptă la o scădere a numărului de îmbolnăviri încă de la mijlocul săptămânii următoare.

În Germania se pare că numărul mic de morți cauzat de coronavirus, față de alte țări, este datorat unei testări timpurii a pupulației. Dar și a faptului că cei infectați sunt oameni tineri, potrivit preşedintelui Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler. Totuși virusologul avertizează că numărul deceselor ar putea crește în perioada următoare, având în vedere că Germania se afla în faza incipientă a epidemiei.
Potrivit datelor institutului, în Germania există 31 544 de cazuri de coronavirus confirmate, iar numărul deceselor a ajuns la 149.