Ce se întâmplă în corpul tău ori de câte ori mănânci o ciorbă. Sigur nu te așteptai la aceste beneficii nenumărate

de: Ana Chivu
08 10. 2022

Cu siguranță majoritatea copiilor români au auzit de îndemnul mamelor de la prânz. Multe dintre gospodine doreau neapărat ca micuții lor să mănânce zi de zi o supă sau ciorbă la amiază. Cu toate astea, puțini din aceștia își dădeau seama de ce se întâmplă în corpul lor atunci când fac asta. Ce beneficii are o ciorbă pentru sănătatea ta? Cu siguranță nu te așteptai la așa ceva.

Beneficii ciorbă: ce se întâmplă în corpul tău când mănânci acest preparat?

Majoritatea mamelor își îndeamnă copiii să nu sară peste supa sau ciorba servită neapărat la prânz. Multe dintre ele insistă ca micuții să servească zi de zi acest preparat. Cu toate astea, chiar unele doamne nu știu beneficiile pe care le are ciorba pentru sănătate. Există numeroase avantaje în acest scenariu.

Ciorba ajută la menținerea funcționării optime a sistemului imunitar. Ceea ce trebuie să știi este că nu toate preparatele de acest gen sunt sănătoase. Un castron cu zeamă de legume este o modalitate ușoară de a adăuga mai mulți nutrienți în dieta ta. Medicul nutriționist Dr. Anca Hîncu explică faptul că trebuie să profităm de legumele de sezon și să le adăugăm în preparate cât mai sănătoase.

„Alimentele care apar toamna au puține calorii, dar gătite cu puține calorii. Doamnelor și domnilor, gătiți în casă! Ciorbele sunt bune, dovleacul are puține calorii, 27 de calorii la suta de grame”, a precizat medicul.

Cu ce te ajută?

Ciorba este un fel de mâncare sănătos dacă este preparată cu ingrediente de calitate. Este vorba despre supele care conțin bulion pe bază de oase, legume sau carne. Acestea oferă vitamine, minerale și nutrienți. De asemenea, ea ajută la creșterea aportului de legume din dieta ta zilnică. Consumul ridicat de legume scade riscul creșterii în greutate.

Acestea oferă organismului tău: vitamine, minerale, fibre și compuși ai plantelor. Mai mult decât atât, gospodinele sunt fericite pentru că pot prepara felul de mâncare din aproape orice ingredient pe care îl au la dispoziție. Totuși, trebuie să fie atente la agenții de îngroșare sau condimente pentru că ele pot crește conținutul de calorii și sodiu al supei și o pot transforma într-o masă relativ nesănătoasă.

Ciorbele sunt perfecte pentru diete pentru că ajută la gestionarea greutății. Studiile arată că persoanele care mănâncă asta zilnic au un aport de calorii mai mic la finalul zilei. Mai mult decât atât, ciorba poate reduce foamea și crește senzația de sațietate. Asta se poate datora factorilor cognitivi în care oamenii cred.