Ce se întâmplă în corpul tău dacă te apuci de croșetat și tricotat, de fapt VIDEO

de: Bișinicu Andreea
14 02. 2022

Atunci când vrei să te relaxezi și îți dorești să participi la o activitate domolă, de care să te poți bucura în intimitatea căminului tău, unele persoane preferă să citească o carte, să ude florile, să privească un film sau să se distreze cu un puzzle. De ce este benefic pentru organism să tricotezi și să croșetezi. Studiile o arată.

De ce este sănătos să croșetezi și să tricotezi

Deși poate părea o glumă, studiile arată că oamenii care tricotează și croșetează trăiesc mai mult și au o stare de spirit mult mai bună.

Conform cercetărilor publicate în „Journal of Positive Psychology‟, atunci când vrei să combați stresul și să fii în armonie cu cei din jurul tău, cele mai bune activităţi sunt gătitul, cântatul, pictura, desenul, designul digital, scrisul creativ, tricotatul şi croşetatul.

Aceste meșteșuguri te ajută să te relaxezi și să fii liniștit pe tot parcursul zilei. Studiile au arătat că persoanele care își petrec timpul liber croșetând și tricotând au o stare de spirit mult mai bună și sunt mult mai calmi. Un astfel de hobby te ajută să te destinzi.

„Comportamentul creativ duce la creşterea bunăstării în ziua următoare, iar această bunăstare crescută facilitează şi mai mult creativitatea”, declară dr. Tamlin Connor, autorul principal al studiului, potrivit „YourTango‟.

Cum să ai parte de un somn odihnitor

Pentru a fi binedispuși și relaxați, specialiștii le recomandă oamenilor să se odihnească cât mai mult pe timp de noapte. Aceștia recomandă câteva trucuri pentru ca oamenii să poată dormi 8 ore fără probleme.

Unul dintre trucurile geniale care te ajută să dormi este să te duci la culcare la aceeași oră, în fiecare seară, pentru a-ți regla metabolismul. Astfel, te vei odihni.

Nu degeaba se spune să nu bei cafea sau alte băuturi ce conțin cofeină, înainte de culcare. Aceste substanțe îți dau un surplus de energie și te împiedică să adormi. De asemenea, este recomandat să nu fumezi și să nu bei vin înainte de a merge la somn.

De asemenea, încearcă să fii cât mai liniștit înainte de culcare. Cu cât faci mai multă mișcare înainte de culcare, cu atât vei avea mai multă energie și nu vei reuși să adormi mai repede. Adrenalina îți va provoca o stare de agitație care nu te ajuta să pui geană pe geană.

O altă metodă este să eviți să dormi cu telefonul mobil lângă tine. Pe termen lung, lumina albastră a acestor dispozitive îți poate afecta vederea.