Ce se întâmplă în corpul tău dacă stai la frig. Beneficiile pentru sănătate sunt uluitoare

de: Năstase Mirabela
30 11. 2020

Uneori, iernile pot să fie reci și imprevizibile. De asemenea, expunerea la temperaturi joase poate să creeze probleme de sănătate și de aceea este important să purtați îmbrăcăminte adecvată vremii și să fiți pregătiți pentru evenimente meteorologice, precum viscolul și temperaturile foarte scăzute.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă stai la frig

Este adevărat, frigul aduce răceli, corpul este mai puțin în formă și aștepți cu nerăbdare primăverii. Dar există și o parte luminoasă a frigului, cu condiția să știi cum să gestionezi situația. Iată ce beneficii are frigul asupra corpului.

1.Frigul ajută la arderea caloriilor

De menționat este că în corpul nostru există două tipuri de grăsimi, albă și brună. Grăsimea albă este cea care stochează caloriile, iar cea brună, care este mult mai ușor de eliminat, “este chemată” în mod special pentru a ne regla temperatura.

De asemenea, un studiu realizat în 2012 de către cercetătorii de la Universitatea din Sherbrooke (Quebec) a indicat faptul că vremea rece a activat într-un anumit fel grăsimea brună. Numai tremurând puțin de frig se ajunge la același efect ca prin exerciții fizice. În 2014, un alt studiu publicat în revista Cell Metabolism a mers în aceași direcție, însă a subliniat că grăsimea albă se poate transforma chiar în grăsime brună, ușor de ars sub efectul frigului.

2.Frigul calmează durerea și reduce inflamațiile

Ai observat că nu pățești nimic dacă pui gheață în cazul unei entorse la gleznă? Acest lucru este datorat faptului că scăderea temperaturii favorizează reducerea inflamației. Conform site-ului de știri HuffPost (SUA), un studiu din 2011 susține că temperaturile extreme au mai mult efect asupra sportivilor decât o simplă odihnă pentru recuperare după efort intens. Citește mai departe pe Stiridinlume.ro!