Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu dormi 8 ore pe noapte. Explicațiile unui specialist
Un specialist a vorbit despre importanța somnului în viața unui om. Multe persoane ajung să nu respecte orele de odihnă din cauza faptului că vor să își termine multe activități sau să profite mai mult de timpul liber pentru ei care este destul de scurt. Cu toate astea, somnul, hrana corectă și hidratarea trebuie să fie mereu pe primul plan. Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu dormi cele 8 ore pe noapte?
Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient: specialiștii recomandă 8 ore pe noapte
Somnul este o funcție esențială care permite corpului și minții să își încarce bateriile. Starea de alertă și energică este asociată perioadelor post-odihnă. Somnul te ajută să ai un corp sănătos și o minte de care ai nevoie pe tot parcursul zilei pentru a-ți duce la bun sfârșit activitățile.
De asemenea, el susține și sistemul imunitar. Creierul nu funcționează la parametri optimi dacă nu are parte de orele de somn necesare, iar capacitatea de concentrare, gândirea, învățarea și memoria pot fi afectate în cele din urmă. Adulții au nevoie în general de 7-9 ore de somn.
Din păcate, stresul, programul de muncă sau condițiile externe nu îi lasă pe mulți să aibă grijă și de acest aspect. Câteva trucuri care să te ajute în acest sens au fost dezvăluite acum. Este necesar să nu ai camera luminată și ca în încăpere să fie răcoare. Mulți își doresc să adoarmă cu o temperatură mare, dar acest lucru doar îți va alunga somnul.
,,Lipsa somnului este una din cele mai dăunătoare lucruri”
,,Ideal ar fi să dormim cel puțin 7 ore. Lipsa somnului e unul din cele mai dăunătoare lucruri. Trezistul mai devreme decât 8 ore este ca și cum ți-ai lăsat mașina în service, n-are o roată și tu zici că trebuie să ajungi repede la muncă și pleci cu mașina fără o roată”, a spus Dr. Mihail Pautov.
,,Să faci în camera în care dormi mai frig decât este natural pentru că frigul trage la somn. E important ca lumina să vină de la nivelul ochilor, nu deasupra, dacă trebuie totuși să luminezi camera în care dormi. Corpul înțelege că soarele e încă sus dacă zona de lumină este alta”, a afirmat Paul Olteanu în emisiunea ,,Medicool”.
Un somn bun te poate ajuta să îți găsești echilibrul, să gândești limpede și să te bucuri și de pofta de mâncare la orele normale. Corpul tău cu siguranță va arăta primele semne de îmbunătățire după ce îți vei face un program de dormit.