Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci puțin. Semnele de avertisment pe care ți le va trimite corpul
Unele doamne și domnișoare încearcă să fie în formă în fiecare sezon, iar pentru asta urmează diete stricte. Câteva dintre ele abordează un regim alimentar dur și mănâncă în cantități foarte mici. Specialiștii vin acum cu detalii despre ce se întâmplă în organism dacă faci asta. Există o serie de simptome care te avertizează că trebuie să faci o schimbare în privința meselor tale.
Ce se întâmplă dacă mănânci puțin: ce simptome îți arată corpul?
Multe dintre doamne și domnișoare exagerează atunci când vine vorba despre imaginea lor. Desigur că felul în care arătăm este de mare interes în zilele noastre, motiv pentru care specialiștii recomandă grijă în privința dietelor alese.
Unele persoane sunt tentate să își pună cap la cap propriile mese care nu sunt deloc potrivite pentru o zi întreagă de muncă și care în cele din urmă fac mai mult rău organismului.
Dietele cu deficit caloric te pot ajuta să slăbești, dar te poți confrunta în același timp cu diverse stări neplăcute dacă începi să consumi mai puține calorii decât este cazul. Majoritatea persoanelor aleg să reducă din cantitatea caloriilor imediat cum văd o schimbare în măsurile lor.
Desigur că cel mai probabil vei începe să dai kilograme jos, dar o altă siluetă vine la pachet cu anumite efecte adverse. Mai exact, reducerea caloriilor poate să ducă la: deficiențe de nutrienți, creșterea apetitului, scăderea nivelului de energie și la modificări hormonale, după cum informează nutriționistul Alissa Palladino, pentru „Eat This‟.
Din acest punct te poți confrunta cu: constipație, modificări hormonale, pierderea ciclului menstrual la femei sau menstruație neregulată, dureri de cap, greață sau oboseală.
Ce spun specialiștii?
Dieteticianul Britt Richardson te avertizează: „Restricția prelungită de calorii reduce producția de hormoni sexuali. Asta înseamnă modificări de apetit, modificări ale funcției sexuale și anomalii menstruale la femei. Lipsa de menstruație sau menstruațiile neregulate pot fi semne de subnutriție‟.
Doctorul Kim Kulp explică: „Când tai caloriile din alimentație, stomacul eliberează mai multă grelină, care este un hormon al foamei. Când îți este foame, te poți confrunta și cu dureri de cap, greață, oboseală, dar și cu dificultăți de concentrare‟.
Mai mult decât atât, pofta de dulce este un alt simptom nedorit pe care îl poți experimenta în cadrul unui studiu. Mulți oameni au declarat că au avut pofte neobișnuite de zahăr și au devenit obsedați de mâncare și de orele de masă. La scurt timp după terminarea dietei, persoanele au pus rapid înapoi kilogramele date jos din cauza extremelor simțite.