Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ciorbă cu varză murată, mai ales după mesele de sărbători

de: Ana Chivu
27 12. 2021

Mulți dintre români prepară și la masa de sărbători această ciorbă de varză murată pentru că este bună mai ales după serile de petreceri. Se prepară simplu, este deliciosă și are și anumite beneficii de care puțini știu. Ce se întâmplă în corpul tău atunci când o mănânci?

Ciorbă de varză murată: ce se întâmplă în corpul tău atunci când o mănânci?

Ciorba de varză murată este adorată de români în zilele de după o seară plină de mâncăruri grase și băuturi care mai de care tradiționale sau nu care conțin alcool. Aceasta este perfectă pentru masa de prânz atunci când ești mahmur, dar te ajută și la detoxifierea organismului.

Ea nu se prepară în toate regiunile, iar în unele zone se gătește cu varză dulce. Gospodinele știu că este un fel de mâncare pe care nu trebuie să cheltui mult pentru că majoritatea lucrurilor se află în cămara ta de sărbători precum: legume, varza murată sau carnea de porc. Carnea trebuie fiartă înainte de a o pune alături de celelalte ingrediente până ce se desprinde extrem de ușor de pe os.

Dacă nu ai varză pusă la murat sau nu o adori pe cea din comerț, gătește-o pe cea dulce cum ai face-o în mod normal și adaugă la finalul fierberii sare de lămâie, oțet, zeamă de lămâie sau zeamă de varză ori de la oricare murături. Cu siguranță va fi apreciată la felul al doilea, după aperitivul tradițional de la masa de Revelion, înainte de celebrele sarmale.

Mod de preparare

Trebuie să călești ceapa cu morcovii, ulterior să adaugi în oală țelina, rădăcina de pătrunjel și uleiul. Condimentează cu sare, piper și boia dulce așa cum îți place, iar mai apoi pune apă cât cuprinde și carnea fiartă în prealabil. Este recomandat să o lași la foc mic pentru ca toate aromele să se combine și la final să o acrești în cazul în care dorești.

Se poate prepara și în timpul postului, dar fără carne, ci doar din legume. Este perfectă pentru o masă în familie și este de mare ajutor a doua zi după o petrecere mare plină de mâncăruri grase și băuturi alcoolice. Se servește cu mămăligă sau pâine, ardei iute murat sau ardei proaspăt și puțină smântână.

  • Ingrediente:

– o varză murată
– doi morcovi
– două rădăcini de pătrunjel
– o ţelină mică
– o ceapă
– un ardei iute
– patru linguri de ulei
– sare şi piper, după gust
– boia de ardei dulce