Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 2 banane pe zi. Beneficiile secrete ale fructului

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 2 banane pe zi. Beneficiile secrete ale fructului
Bananele sunt extrem de nutritive

Bananele sunt un fruct incredibil de popular, și nu este de mirare de ce. Sunt convenabile, versatile și sunt un ingredient de bază în multe bucătării din întreaga lume. Deși bananele sunt o gustare sănătoasă, bogată în nutrienți, consumul prea mult ar putea fi dăunător.

Bananele sunt extrem de nutritive

Bananele sunt la fel de delicioase pe cât de convenabile, dar valoarea lor nutrițională este ceea ce le face să iasă în evidență. Sunt o sursă bună de mai mulți nutrienți esențiali, inclusiv mangan, potasiu și vitaminele C și B6. O banană proaspătă de dimensiuni medii oferă o cantitate mre de nutrienți.

  • Calorii: 105,
  • Carbohidrati: 27 grame,
  • Fibra: 3 grame,
  • Grăsime: 0,3 grame,
  • Proteine: 1 gram,
  • Vitamina C: 17% din valoarea zilnică,
  • Vitamina B6: 22% din valoarea zilnică,
  • Potasiu: 12% din valoarea zilnică,
  • Mangan: 16% din valoarea zilnică,
  • Magneziu: 8% din valoarea zilnică.

 

Bananele conțin, de asemenea, diferiți compuși ai plantelor care pot reduce stresul, inflamația și riscul de boli cronice. Nutriționiștii recomandă consumul a cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi. Adăugarea bananelor în dietă este o modalitate excelentă de a crește aportul de fructe întregi și de a avea o sănătate generală bună.

Mâncarea sănătoasă nu este întotdeauna gustoasă. Dar în ceea ce privește bananele, nu este cazul. Motiv pentru care este de două ori plăcut să afli că acestea nu numai că aduc satisfacție papilelor tale gustative, ci și multe beneficii pentru sănătatea ta.

Mănâncă două banane pe zi și ai să vezi ce efect au

Specialiștii recomandă ca bananele să facă parte din dieta unei zile, de cel puțin două ori pe zi, deoarece ajută ca presiunea arterială va reveni la normal. Este cunoscut faptul că bananele reduc tensiunea arterială crescută datorită faptului că conțin aproximativ 420 mg de potasiu.

Un alt motiv pentru ca aceste fructe să facă parte din dieta zilnică este că ajută la excesul în greutate. Bananele sunt bogate în fibre, ceea ce te face să nu mai vrei să mănânci odată consumate. Bananele conțin și un fel de amidon care îți reduce pofta de mâncare și te oprește să te îngrași.

Reduce nivelul zahărului din sânge și crește sensibilitatea organismului la insulină. Dacă celulele corpului nu sunt sensibile la insulină, nu pot absorbi glucoza, iar pancreasul începe să o producă în cantități mai mari. Dacă organismul acumulează grăsime depinde de insulina prezentă.

Mai există un motiv pentru consumul bananelor, cel puțin de două ori pe zi, și anume ajută la scăderea anemiei. Anemia provoacă paloare, oboseală și senzație de respirație grea. Este rezultatul unei reduceri a globulelor roșii și a unui nivel scăzut de hemoglobină în sânge. Bananele conțin mult fier, ceea ce stimulează producția de celule roșii din sânge. Bananele mai conțin vitamina B6, care reglează nivelul glicemiei, ajutând persoanele cu anemie.

Dacă nu v-am convins până acum, vă mai spunem că bananele, consumate de două ori pe zi, ajută la îmbunătățirea digestiei. Bananele sunt ușor de digerat și nu irită tractul gastro-intestinal.

Amidonul rezistent conținut în banane nu este digerat și ajunge în intestinul gros, unde servește ca mediu nutrițional eficient pentru bacteriile sănătoase. Bananele pot fi consumate atunci când o persoană are gastrită și arsuri la stomac și restabilește mineralele pierdute atunci când o persoană suferă de diaree.

Sperăm că argumentele noastre sunt valide și că v-au determinat să adăugați în dieta zilnică, de cel puțin două ori pe zi, și bananele. Aveți grijă de sănătatea voastră consumând fructe și legume proaspete.