Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei zilnic vitaminele C, D şi zinc. Beneficii minunate pentru femei

de: Alexandra Chivu
07 01. 2021

Organismul nu mai are la dispoziție în sezonul rece aceleași resurse ca în timpul verii, așa că apelăm la pastile, care nu sunt întotdeauna ceea ce ar trebui să fie. Sunt foarte multe suplimente nutritive pe piață, cu la fel de multe reclame care ne îmbie, dar asta nu însemană că sunt și utile. Deși cele mai bune vitamine rămân în continuare cele care provin din surse naturale, există și câteva medicamente pe care le putem lua zilnic pentru a încuraja organismul în lupta cu virozele sau alte afecțiuni, anume vitaminele C, D și zinc.

Administrarea zilnică a vitaminelor C, D și zinc, o bucurie pentru organism

Vitaminele C și D nu ne ajută numai la o imunitate mai crescută, mai ales acum, în perioadă de pandemie, dar ajută și pielea. De altfel, regula de bază a sănătății este că totul pornește din interior, iar pielea este oglinda sănătății noastre.

„Vitamina C este unul dintre cele mai puternice antioxidante şi ea creşte foarte mult rezistenţa organismului. La nivelul pielii, se luptă cu radicalii liberi şi e considerată vitamina tinereţii. Vitamina D este una foarte importantă. Ea nu e numai despre rahitism şi copii, dar participă foarte mult la sănătatea noastră, ajută femeile în perioada de pre şi post menopauză, în lupta cu osteroporoza, deci intră în toate procesele de rezistenţă a organismului”, a explicat medicul dermatolog Olga Melnic, la ”Sfat de sănătate”, emisiune difuzată pe Antena 3.

Cât despre vitamina D, ea se produce când facem băi de soare, astfel că acum, aflați încă în sezonul rece, este indicat să luăm suplimente cu vitamina D. De asemenea, și zincul este de mare folos, în special celor cu acnee, după cum arată studiile.  El ajută și la vindecarea plăgilor, a inflamațiilor și face să avem un ten mai curat.

„Zincul este un microelement care participă la regenerarea şi maturizarea pielii, în reglarea producţiei sebumului”, a explicat specialistul.

„Dacă avem probleme la nivelul tractului gastrointestinal sau mâncăm ceva care nu e sănătos, precum fast-food sau alimente procesate, se schimbă microflora de la nivelul intestinului, se produc nişte microorganisme şi toate acestea se reflectă la exterior”, completează dermatologul.

Vaccinarea antigripală, extrem de importantă

„Cel mai bun pas ca să nu ne îmbolnăvim de gripă este să ne vaccinăm. Acolo este un lucru foarte important de spus. Vedem ce înseamnă un virus pentru care nu avem nicio formă de apărare și ar trebui să învățăm asta. Sigur că iarna trecută am fost feriți de gripă pentru că apariția COVID-19 ne-a blocat în case și gripa s-a terminat brusc, dar anul acesta nu suntem siguri că va mai fi la fel. Trebuie să ne protejăm și să ne vaccinăm. La toate se adaugă o alimentație corectă și un somn bun, care fac cât orice alte produse de imunitate și să nu mai solicităm cu insistență de la medici pastile pentru imunitate. Ea nu se găsește sub formă de pastile. De altfel, pentru imunitate, pe lângă stilul de viață sănătos, trebuie să ne uităm și în arborele genealogic”, a explicat doctorul Sandra Alexiu, președinte Asociația Medicilor de Familie.