Cu toții suntem conștienți că sucurile acidulate sunt dăunătoare pentru organismul nostru, dar le consumăm în continuare. Specialiștii spun că un pahar de suc nu dăunează, dar ce se întâmplă dacă bem în fiecare zi?
Sucurile acidulate conțin o cantitate mare de zahăr, iar dacă sunt consumați des și pe termen lung, pot avea efecte negative asupra organismului nostru. Pe termen scurt, un suc acidulat poate provoca o explozie de energie, după care o scădere, dar și dureri de stomac.
Dr. Neil Paulvin este specialist în medicină regenerativă și ne spune că unul dintre principalele efecte negative ale consumului pe termen lung de sucuri acidulate este luarea în greutate.
„Grăsimea de pe burtă poate fi periculoasă, crescând probabilitatea apariției bolilor de inimă, a sindromului metabolic, a diabetului de tip 2 și a cancerului de sân.
Pe termen lung, nu numai că un obicei regulat de a consuma sucuri poate crește probabilitatea apariției acestor afecțiuni, dar a fost asociat, de asemenea, cu bolile renale, tensiunea arterială ridicată și colesterolul ridicat”, a explicat el.
Cu toate acestea, kilogramele în plus nu reprezintă cea mai mare problemă. Sucurile acidulate au adevărate consecințe, în special pentru inimă. Consumate excesiv, ele pot duce la un risc mai mare e boli de inimă și de accident vascular cerebral.
Din cauza nivelului mare de zahăr din aceste sucuri putem suferi de inflamarea creierului. Consumul regulat de sucuri acidulate a fost asociat cu niveluri mai ridicate de depresie și o probabilitate mai mare de a suferi de demență.
Sarcina este o perioadă delicată și dificilă în viața unei femei. Alegerile alimentare corecte sunt esențiale pentru sănătatea mamei și a celui mic. Un subiect dezbătut des în rândul mamelor este legat de consumului băuturilor carbogazoase în timpul sarcinii.
Specialiștii nu recomandă deloc consumului acestor băuturi pe parcursul sarcinii, din mai multe motive, precum:
Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea în greutate excesivă a mamei și poate contribui la dezvoltarea diabetului gestațional, astfel având un impact negativ asupra sănătății fătului.
Băuturi carbogazoase sunt acidulate și contribuie la creșterea acidității stomacului, ceea ce poate duce la reflux gastroesofagian.
Unele sucuri acidulate, precum Coca-Cola, au multă cofeină, iar consumul excesiv în timpul sarcinii poate fi legat de riscul de avort spontan sau naștere prematură.