Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă minerală în fiecare zi. Explicațiile neașteptate ale specialiștilor
Pe timp de vară, oamenii consumă 2-3 litri de apă pe zi, pentru a-și potoli setea și a ajuta organismul să se hidrateze, atunci când este supus unor temperaturi caniculare. Deși unii preferă să bea apă plată, minerală, ceaiuri sau băuturi reci carbogazoase, iată ce spun specialiștii privind consumul zilnic de apă minerală. Ce efect are asupra corpului uman.
Care sunt beneficiile consumului de apă minerală
Persoanele care preferă să consume, în fiecare zi, apă minerală în cantități moderate se pot bucura de efectele benefice pe care băutura le are asupra organismului uman.
Apa carbogazoasă are efecte terapeutice cunoscute, potrivit spuselor specialiștilor, și nu conține calorii, motivul principal pentru care este consumată, în special, de doamnele și domnișoarele care se luptă cu a da jos câteva kilograme în plin sezon estival.
Apa minerală conține substanțe nutritive benefice organismului uman, precum calciul și magneziul, renumite pentru faptul că ar regla tensiunea arterială și ar îmbunătăți sănătatea oaselor.
După cum sugerează și numele, apa minerală poate conține cantități mari de minerale și alți compuși naturali, inclusiv bicarbonat, sodiu, sulfat, clorură și fluor. Tipurile și cantitățile de minerale depind de unde provine apa.
Drept urmare, beneficiile pentru sănătate și aroma apei minerale variază foarte mult. În cele din urmă, în timp ce apa de la robinet poate furniza unele minerale, apa minerală îmbuteliată conține o cantitate mai mare de compuși.
Ce se întâmplă dacă bei zilnic apă minerală
Aportul adecvat de calciu este important pentru sănătatea oaselor în toate etapele vieții, deoarece ajută la dezvoltarea și întreținerea oaselor, scriu cei de la Health Line.
S-a dovedit că apa minerală este o sursă bună de calciu. De fapt, studiile au arătat că organismul tău poate absorbi calciul din apa minerală la fel de eficient, dacă nu mai bine, decât calciul din produsele lactate.
Mai mult de atât, în urma unui studiu efectuat pe un eșantion de 255 de femei aflate în postmenopauză, cercetătorii au constatat că cele care au băut în mod regulat apă minerală bogată în calciu au o densitate a masei osoase semnificativ mai mare decât cele care au băut apă cu niveluri mai scăzute de calciu.
De asemenea, potrivit sursei citate, anumite studii ar arăta faptul că apa minerală ce conține niveluri mai mari de magneziu ar reprezenta un beneficiu asupra sănătății inimii. Cu toate acestea, oamenii de știință susțin că trebuie să efectueze mai multe studii pe această temă importantă.
Citește și Apa care încetinește îmbătrânirea. Cum o prepari acasă