Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei 3 pahare de șampanie săptămânal. Efectele total nebănuite din organism

de: Ștefan R. Apostol
22 12. 2020

Cine nu vrea să bea un pahar de șampanie, mai ales de Crăciun, sau Revelion? De cele mai multe ori asociem această băutură cu sărbători, indiferent care. Dar, ar trebui să știți că există numeroase beneficii pentru sănătate asociate consumului regulat de șampanie.

Dacă beți șampanie în fiecare zi, vă puteți prelungi viața

Consumul de șampanie, spre deosebire de alte băuturi alcoolice, poate contribui la îmbunătățirea sănătății. Creditul este acordat acidului fenolic, un compus găsit în strugurii folosiți la prepararea șampaniei. Probabil că nu vom ști o vreme care este efectul acidului fenolic asupra creierului nostru uman. Cu toate acestea, știm multe despre beneficiile și dezavantajele consumului de șampanie în fiecare zi.

Deși nimeni nu a descoperit încă secretul pentru a trăi mai mult, un pahar de șampanie pe zi ar putea ajuta. Potrivit Universității Spoon, regina Elisabeta a II-a, care are 94 de ani, bea un pahar de șampanie în fiecare seară înainte de culcare. Acest lucru poate părea prea bun pentru a fi adevărat.

Există motive să credem că un pahar zilnic, sau două, de șampanie ar putea avea unele beneficii durabile pentru sănătate. Specialiștii spun căe vă ajută să vă măriți longevitatea. Ba mai mult, ajută  la scăderea tensiunii arteriale și până la scăderea riscului de boli de inimă.

Potrivit cercetărilor, trei pahare de șampanie pe zi favorizează circulația și au un efect pozitiv asupra funcției vaselor de sânge. Motivul pentru aceasta este un tip de compus chimic din șampanie numit polifenoli.

Polifenoli încetinesc îndepărtarea oxidului nitric din sânge, permițându-i mai mult timp să acționeze asupra vaselor de sânge și să îmbunătățească circulația sângelui. La rândul său, acest lucru vă reduce riscul de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Dar, dacă șampania are beneficii, când vine vorba de sănătate, este necesar să vă spunem și care ar fi parțile negative, dacă consumați zilnic șampanie.

Consumul în fiecare zi poate provoca creșterea în greutate

Există o mulțime de considerații de făcut înainte de a consuma regulat alcool. Doar unul dintre acestea este numărul de calorii pe care le beți. Este ușor de uitat că alcoolul este al doilea nutrient cel mai dens în calorii după grăsimi. Alcool are aproximativ șapte calorii pe gram.

Vestea bună este că un pahar de șampanie conține mai puține calorii decât un pahar mediu de vin. Dacă bem un pahar de șampanie, acesta conține, aproximativ 84, comparativ cu aproximativ 121 la un pahar de alb și 125 pentru un pahar de roșu.

Un studiu din 2013 susținea că strugurii Pinot Noir și Pinot Meunier folosiți la fabricarea șampaniei, prezintă compuși care pot ajuta la prevenirea demenței și a bolii Alzheimer și la creșterea memoriei. Pe baza acestor descoperiri, cercetătorii au sugerat să bem trei pahare de șampanie pe săptămână. În opinia lor dacă facem asta, probabil, va fi benefic pentru sănătatea creierului.

Dar sunt încă calorii goale pe care le consumi, ceea ce îți va influența talia pe termen lung. Mai mult, CO2 dintr-un pahar proaspăt de șampanie te face să te îngrași mai repede datorită bulelor.

Consumul în fiecare zi poate duce la cariile dentare

Șampania și vărul său Prosecco pot face rău danturii. Potrivit medicilor, combinația dintre aciditate, carbonatare și zahăr este o rețetă pentru dezastrele dentare. Dacă sunteți un băutor obișnuit de șampanie, verificați-vă gingiile, deoarece acestea sunt dovezi că s-ar putea să aveți nevoie de intervenție dentară pentru a preveni „zâmbetul de prosecco”.

Chiar dacă nu vă vedeți gingiile reacționând, un pahar zilnic de vin spumant poate provoca, de asemenea, o sensibilitate crescută a dinților și accelera caria smalțului.

Concluzia

Deci, acum ai binele, răul când vine vorba de un pahar zilnic de șampanie. Ca întotdeauna, bucurați-vă de șampanie cu măsură și, dacă aveți îngrijorări serioase cu privire la efectele sale, contactați-vă medicul de familie.