Ce se întâmplă în corpul tău când nu bei apă. Mare atenție, nu face această greșeală

Ce se întâmplă în corpul tău când nu bei apă. Mare atenție, nu face această greșeală
Ce se întâmplă în corpul tău când nu bei apă. Mare atenție, nu face această greșeală

Specialiștii au descoperit cel puțin șapte lucruri  ciudate care se întâmplă corpului tău atunci când nu bei apă. La urma urmei, apa este esențială pentru ca trupul dumneavoastră să funcționeze normal.

Ce se întâmplă în corpul tău când nu bei apă

Nu este tocmai un secret că ar trebui să bei apă în fiecare zi, de la 9 până la 12 căni, potrivit specialiștilor. Dar ce se întâmplă dacă nu bei suficientă apă? Tu nu supraviețuiești? Nu vă panicați încă, șansele sunt reduse până la zero. Dar specialiștii explică faptul că, din moment ce pierzi deja două până la patru căni în urină, două până la opt căni în transpirație, în funcție de antrenament și stilul tău de viață, una până la o ceașcă și jumătate din simpla respirație și două treimi de cană în fecale , este absolut imperativ să beți suficientă apă.

Ce se întâmplă în corpul tău când nu bei apă. Mare atenție, nu face această greșeală
Câd nu bei apă corpul are de suferit

Mare atenție, nu face această greșeală

Dacă nu, s-ar putea să vă confruntați cu unele probleme destul de nefericite. Spre deosebire de multe dintre problemele vieții, acestea nu pot fi rezolvate cu un pahar consistent de vin. În rândurile care urmează vă prezentăm șapte lucruri ciudate care se întâmplă corpului atunci când nu bei apă.

1. Ai putea deveni constipat

Poate că nu doriți să vorbiți despre ce se întâmplă în baie, dar este important. Când nu bei apă, mersul la baie va deveni puțin dureros. Deci, dacă observați că scaunele arătau vizibil uscate, sau aveți probleme cu trecerea intestinului, beți apă.

2. Te-ai putea simți letargic

Există o mulțime de motive pentru a vă simți obosiți. Poate că nu ați dormit bine noaptea trecută pentru că v-ați stresat în legătură cu munca sau ați luat câteva zile libere de la sală și energia dvs. este scăzută sau perioada menstruală a supt viața din tine. Dar un alt vinovat de mister este atunci când nu bei apă.

Ce se întâmplă în corpul tău când nu bei apă. Mare atenție, nu face această greșeală
Corpul îți va spune când nu bei apă suficientă

Chiar dacă apa nu are calorii, celulele au nevoie de apă pentru diferite procese metabolice, inclusiv descompunerea alimentelor pe care le consumăm în energie utilizabilă. Deci, fără un fluid adecvat, corpul trebuie să lucreze mai mult decât ar trebui pentru a genera suficientă apă pentru aceste procese. Nivelul scăzut al apei este egal cu nivelul scăzut al energiei este egal cu senzația de gunoi fierbinte și învechit. Nu e amuzant.

3. Pielea ta nu va arăta atât de bine

Deși este posibil să nu puteți da vina pe ridurile mai vizibile asupra deshidratării, deoarece nu trăim într-un univers alternativ în care femeile sunt nemuritoare, ridurile sunt doar o parte de facto a vieții, cu siguranță joacă un rol. Volumul de apă ajută la menținerea pielii plinuțe. Când nu obțineți suficient, colagenul sau țesutul elastic din piele se poate crăpa și lega împreună, crescând aspectul ridurilor. Nu este necesar niciun elixir miraculos făcut din sudoarea și lacrimile unui unicorn, apa potabilă te poate ajuta, de fapt, să arăți mai tânăr.

4. Ai putea avea probleme la concentrare

Cine nu se simte distras de fotografiile noii logodnice ape Facebook sau de ultimele știri despre Kim și Kanye? Dar dacă într-adevăr îți ia mult timp să treci prin sarcini din motive care depășesc curiozitatea nesatisfăcătoare a amânării despre viața altor oameni, atunci ar putea fi lipsa ta de H20.

Creierul tău are aproximativ 80% apă, așa că atunci când nu obții suficient din el, creierul tău poate suferi grav. Vă puteți simți mai puțin concentrat și vă va fi mai greu să veniți cu acele idei grozave. Poate că asta înseamnă să scoți bei niște apă în loc de cafea în timpul căderii după-amiezii.

5. Ați putea fi mai sensibil la vătămări

Înainte de a trece la concluzii serioase cu privire la orice durere pe care ați putea să o simțiți, aruncați o privire atentă la cantitatea de apă pe care o beți de fapt. Dacă nu este mult, ar putea avea ceva de-a face cu disconfortul dumneavoastră. A fi subhidratat te pune în pericol pentru hipo sau hipertermie. În plus, lichidul este esențial pentru lubrifierea articulațiilor și amortizarea organelor.

6. Pierderea în greutate s-ar putea să cadă, și s-ar putea să te simți umflat

Dacă credeți că a bea multă apă înseamnă că o veți ține în greutatea apei și arătați umflat, gândiți-vă din nou. De fapt, este exact opusul. S-ar putea să vă confruntați cu retenția de lichide mai ales atunci când nu bei apă. Dacă nu ești plin de apă, s-ar putea să te uiți la alte lichide sau alimente mai puțin sănătoase pentru a umple golul, ceea ce nu este bine. În plus, studiile arată că aportul de apă poate ajuta la creșterea arderii caloriilor.

7. Mușchii tăi ar putea deveni super crampe

Dacă te trezești în mijlocul nopții cu crampe musculare, bea puțină apă cât mai curând posibil. Apa păstrează echilibrul de sodiu și potasiu pentru a ajuta la reglarea fluidelor în interiorul și în afara celulelor. Deshidratarea poate perturba acest echilibru și poate contribui la crampe musculare. Deci, fie că este vorba de un spasm al gambei sau de o crampă la picioare, ar putea fi modul în care corpul tău îți cere să te hidratezi, ascultă-l.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI