Ce se întâmplă în corp dacă mănânci grăsime. Mihaela Bilic a spus secretul acestui aliment evitat de români

de: Alex Cazacu
20 11. 2020

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic ne spune dacă alimentația afectează comportamentul. Potrivit nutriționistului, specialiștii în neuroștiințe afirmă acest lucru.

Ce se întâmplă în corp dacă mănânci grăsime

Mihaela Bilic spune că dacă dăm la o parte apa din creierul uman, rămâne o structură formată din peste 90% grăsime. Potrivit nutriționistului, nu doar compoziția creierului, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Totodată, ea precizează că nu zahărul de hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente.

Potrivit Mihaelei Bilic, contează să mâncăm grăsimi, însă și tipul de grăsimi pe care le consumăm. Ea mai adaugă că pe lângă sănătatea și forma fizică, și comportamentul din viața de zi cu zi este influențat de alimentație.

”Să știe că din creierul uman, dacă dăm laoparte apa, rămâne o structură formată preponderent din grăsime (peste 90%). Nu doar compoziția lui, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Culmea este că NU zahărul ne hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente.
Contează nu numai să mâncăm grăsimi, ci și tipul de grăsimi pe care îl consumăm. Interesant este că nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi”, a scris Mihaela Bilic pe pagina personală de Facebook.

”O dietă săracă în grăsimi esențiale ne face să stăm în umbră”

Potrivit cercetătorilor, o dietă lipsită de grăsimi Omega 3 ne face să nu avem inițiativă, nu ne implicăm, nu luăm decizii. Mihaela Bilic spune că este recomandat să consumăm de două sau ori pe săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in.

”Cercetătorii spun că o dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să stăm în umbră: nu avem inițiativă, nu ne implicăm, nu luăm decizii- cu alte cuvinte suntem “șterși”…simpli spectatori ai existenței noastre. Poate măcar prin prisma calității vieții și a succesului socio-profesional am putea fi determinați să consumăm de 2-3 ori/săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in”, a mai precizat nutriționistul.

”Zahărul determina un comportament agresiv și o agitație excesivă”

Totodată Mihaela Bilic spune că lucrurile se complică atunci când vine vorba de consumul de zahăr, neuroștiința confirmând faptul că zaharul determină un comportament agresiv și o agitație excesivă.

”Lucrurile se complică însă când vine vorba de consumul de proteine și carbohidrați, sau mai bine zis de glucide rapide- în esență zahăr. Deși se bănuia de mult timp, pe baza observațiilor făcute pe copii, că zahărul determina un comportament agresiv și o agitație excesivă, Neuroștiința ne confirma acest aspect”, a mai adăugat Mihaela Bilic.