Ce se întâmplă în corp dacă bei 1 pahar cu suc de cartofi. Beneficiile secrete ale legumei
Cartoful, cel puțin în ceea ce privește sfera nutrițională, este cunoscut de mulți ca fiind inamicul dietelor. Nimic mai fals. Dacă este consumat cu moderație și pregătit cu atenție, alăturat de alimente care să-l completeze perfect, leguma are un efect benefic asupra organismului nostru. Un alt lucru interesant despre acesta este că poate fi consumat și în alte forme. De pildă, este ingredientul de bază al unui remediu eficient, ce previne multe boli.
Sucul de cartofi, un miracol pentru sănătate. Efectele sale după un consum regulat
Sucul de cartofi este bogat în vitamine esențiale și nutrienți. Un singur pahar are aproape 40% din doza zilnică recomandată de tiamină (vitamina B1) și niacină (vitamina B3). Băutura este bogată în riboflavină (vitamina B2) și vitamina B6. Complexul de vitamine B este vital pentru corp, susținând procesul de convertire a carbohidraților în glucoză, generând astfel energie.
Mod de preparare
Spală doi cartofi medii în apă călduță. Poți alege orice soi de cartofi preferi. Ai grijă să nu elimini coaja, ci doar să îndepărtezi pământul. După ce i-ai curățat bine, taie-i în fâșii, la fel ca atunci când prepari cartofi prăjiți. Pentru îndeplinirea următorului pas poți opta pentru un storcător, care le va elimina pulpa, ori la un blender, pentru a obține un suc cu o consistență de smoothie. În cazul în care nu îți place gustul de cartofi cruzi, poți adăuga în amestec și alte legume, cum ar fi morcov, broccoli sau castraveți. O altă variantă este să adaugi și fructe, de exemplu pere, mango sau căpșuni.
Cum se bea?
Băutura se poate servi dimineața, pe stomacul gol, dar și în timpul zilei. Dacă suferi de probleme de ordin gastrointestinal, este recomandat să te consulți cu un medic înainte de a-ți introduce în dietă sucul de cartofi. Un pahar pe zi, echivalentul a 250 ml, este suficient pentru a-ți lua nutrienții necesari din preparat.
Beneficiile cartofului mov
Cartoful mov este bogat în vitamina C, dar și în fier,calciu, potasiu, fibre și carbohidrați. Această legumă ajută la întărirea sistemului imunitar, la arderea grăsimilor și la prevenirea bolilor cardiovasculare. Mai mult, un studiu recent a demonstrat că tensiunea arterială a oamenilor care au consumat cartofi mov, gătiți la abur, fierți sau la cuptor, timp de o lună, a scăzut. În plus, aceste persoane nu au mai luat nici în greutate.