Ce se întâmplă fix când sufletul părăsește corpul: ‘Acesta este farmecul’

Ce se întâmplă fix când sufletul părăsește corpul: ‘Acesta este farmecul’
Ce se intampla fix cand sufletul parasește corpul Acesta este farmecul

Dintotdeauna oamenii au fost fascinați de ocult și de lucrurile nevăzute, pe care nu le înțeleg. Una dintre temele nemuritoare de gândire ale umanității este ce se întâmplă după ce murim. Există viață după moarte? Ce se petrece cu spiritul care părăsește trupul? BJ Miller, doctor la Universitatea din California, explică ce a înţeles în toţi aceşti ani cu privire la procesul în care sufletul părăseşte corpul.

Ce se întâmplă cu noi după ce murim

Desigur, nimeni nu poate ști cu adevărat ce pățim după ce trecem în neființă, deoarece moartea este un mister, însă se spune că unele persoane își prevestesc sfârșitul.

Doctorul BJ Miller de la Universitatea din California din San Francisco susține că, deși nu a găsit răspunsul la una dintre cele mai controversate întrebări ale oamenilor, a învățat anumite lucruri, de-a lungul carierei sale.

Fiind medic la un ospiciu, a încercat să înțeleagă ce se întâmplă în procesul în care spiritul părăsește trupul, pe patul de moarte al pacienților aflați în stadiu terminal.

Într-un interviu acordat celebrei vedete de televiziune Oprah Winfrey, specialistul a vorbit despre experiențele incredibile pe care le-a trăit alături de pacienții pe care i-a îngrijit, foarte mulți dintre ei fiind în ultimele clipe ale vieții.

„Am fost în preajma unor oameni care erau pe cale să moară, persoane ce tocmai muriseră. Am văzut numeroase cadavre și există acest sentiment persistent. Există o zăbovire. Cu excepția cazului în care ai fost chiar tu în situație, este greu de înțeles cum se manifestă acest lucru!”, a declarat medicul, potrivit jurnaliștilor de la The Independent.

„Moartea este aproape superbă, banală!”

Specialistul a trecut printr-o mare cumpănă, acum mulți ani, când un accident cumplit i-a retezat ambele picioare și o mână.

„Dacă la ceva m-au ajutat rănile mele, a fost faptul că nu trebuie să știu. Nu aveam nevoie să controlez totul, nu mai aveam nevoie să știu răspunsurile. Adică, îmi place să nu știu. Răspunsul este neimportant. Este doar un moment sacru și superb.

Mai mult de atât, doctorul BJ Mille este de părere că, după ce a petrecut ani de zile îngrijind pacienții care se aflau într-o fază terminală a bolii, nu există un moment dramatic al morții, ci mai degrabă, câteodată, acestă clipă este normală. Declarațiile sale controversate au uimit-o chiar și pe Oprah.

„Am fost lângă oameni care stăteau de vorbă cu familia lor, murind în mijlocul unei conversaţii. Şi totul se întâmpla aşa de uşor. Moartea este aproape superbă, banală. Doar ce au fost aici şi acum au plecat.

Există un moment în care este doar o chestiune de timp. Acesta este farmecul ei. Este frumuseţea ei.“, a completat doctorul în cadrul interviului cu Oprah Winfrey.