Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei apă în timpul mesei. Mitul demontat de oamenii de știință

Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei apă în timpul mesei. Mitul demontat de oamenii de știință

Se știe foarte bine că apa este benefică pentru organism: elimină toxinele, hidratează organele și transportă minerale către celule. Totuși, există unele studii care arată că un consum de apă în timp ce mâncăm poate avea efecte negative asupra stomacului și poate modifica nivelul de insulină. Se spune că dacă o persoană bea apă în timpul mesei nu face altceva decât să dilueze sucurile gastrice și să îngreuneze digestia alimentelor. Dar ce se întâmplă mai exact dacă bei apă în timpul mesei, aflați în materialul care urmează.

De ce este bine să bei apă în timp ce mănânci

Unele persoane evită să consume apă în timp ce mănâncă pentru că se confruntă cu crampe abdominale, balonare sau alte tulburări digestive. Pe de altă parte, experții susțin contrariul. Deși se crede că lichidele consumate în timpul mesei ar împiedica absorbția substanțelor nutritive din alimente și ar grăbi eliminarea acestora, nu există nicio dovadă în acest sens. Asta ar însemna sistemul nostru digestiv nu știe să se adapteze acestei situații.

Specialiștii spun că putem consuma lichide în timpul mesei, pentru că acestea împing alimentele pe esofag și, ulterior, în stomac. Mai mult, sunt prevenite simptome nedorite precum balonarea sau constipația.

Se mai spune că apa consumată în timpul mesei ajută la slăbire. Un studiu recent a arătat faptul că participanții care beau 500 de mililitri de apă înainte sau în timpul mesei au slăbit cu 2 kilograme mai mult decât cei care nu făceau acest lucru. De asemenea, metabolismul lor era mult mai activ.