Ce se întâmplă, de fapt, cu Viorel Hizo la 73 de ani. Secretele „Dulăului” au ieșit la iveală

Ce se întâmplă, de fapt, cu Viorel Hizo la 73 de ani. Secretele „Dulăului” au ieșit la iveală
Ce se întâmplă, de fapt, cu Viorel Hizo la 73 de ani. Secretele „Dulăului” au ieșit la iveală

E greu de crezut că există vreun pasionat de fotbal care să nu fi auzit de Viorel Hizo. Cel poreclit „Dulăul” a ajuns la 73 de ani și este de o bună perioadă retras din agitația arenelor sportive.

Ce se întâmplă, de fapt, cu Viorel Hizo la 73 de ani

E omul care a adus primul trofeu internațional de după 1989 al unei echipe de club din România, Cupa Balcanică cu Inter Sibiu în 1991. Ce poate fi mai frumos decât să cucerești un trofeu chiar pentru echipa din orașul natal? Și chiar cu echipa la care „Dulăul” și-a început fabuloasa carieră de antrenor. Cum și-a căpătat porecla sub care e cunoscut în toată țara?

„Așa eram eu atunci. Mă transformam pe margine. Eram implicat și trăiam la maximum fiecare meci, fiecare fază”, povestește Viorel Hizo.

Adevărul că era un spectacol în sine numai să îi urmărești reacțiile celui care a pregătit echipe Dinamo, Rapid, Progresul, Ceahlăul, Farul, Vaslui și multe altele. A rămas un antrenor apreciat și totuși longeviv, un personaj uriaș al fotbalului nostru și merită din plin sintagma asta de „senior”, scrie Dan Filoti, în secțiunea de bloguri Digi Sport.

Acum,, la 73 de ani, pentru Viorel Hizo viața decurge altfel, se ocupă de grădină, de nepoți și încearcă să se detașeze de toată nebunia care ne înconjoară. Rămâne însă același personaj hâtru.

„Eu stau într-o intersecție și răscrucea asta de drumuri și de vânturi a făcut ca virusul să mă ocolească”, glumește reputatul antrenor.

Antrenor setat pe „update”. „Am avut profesori buni”

Viorel Hizo a dovedit că vârsta nu este niciodată o piedică în a te deprinde cu tehnologii noi, moderne. Trăim într-o continuă mișcare, informațiile vin de-a valma peste noi, totul se transformă, dar parcă mult mai repede decât în trecut.

Omul căruia i-a plăcut să lucreze cu fotbaliști cu personalitate era la curent cu noile metode de comunicare. Jurnalistul Dan Filoti dă timpul înapoi și afirmă că Viorel Hizo e unul dintre primii antrenori cu care a vorbit pe WhatsApp, probabil într-o vreme în care pentru tehnicieni mult mai tineri smartphone-ul era de domeniul SF. „Dulăul” a și mărturisit cum a luat contact cu tehnologia modernă: „Am avut profesori buni”, făcând referire la copiii săi.

„Sunt vremuri grele și interesante, inclusiv din punct de vedere al strategiei pe care un antrenor trebuie să o adopte acum. Zilele acestea, cât jucătorii sunt încă acasă, și mai ales imediat după ce se vor mișca lucrurile. Diferența o vor face cei cumva vizionari”, spune Viorel Hizo.

Viorel Hizo s-a născut pe 6 februarie 1947, la Sibiu. Și-a început cariera de antrenor în orașul natal, la Inter Sibiu, în 1991. A mai antrenat pe Rapid București (în cinci perioade diferite), Progresul București, AS SR Brașov, Dinamo, Ceahlăul, Farul, Chongqing Qiche (China), Pandurii Tg. Jiu, Delta Tulcea, FC Vaslui, U Cluj-Napoca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI