10 aug. 2021 | 17:44

Ce se întâmplă dacă stai la plajă când sunt nori. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Sănătate
Ce se întâmplă dacă stai la plajă când sunt nori. Specialiștii trag un semnal de alarmă
Ce se intampla daca stai la plaja cand sunt nori. Specialistii trag un semnal de alarma

Iubim vara pentru temperaturile ridicate, mersul la plajă și bronzul frumos. O piele bronzată dă bine în pozele pe care le postăm pe internet, așa că facem tot posibilul să stăm la soare cât este ziua de lungă, când ne aflăm în concediu. Însă, specialiștii ne avertizează cu privire la un pericol pe care, de foarte multe ori, îl trecem cu vederea. Ce se întâmplă dacă stai la plajă când sunt nori.

Atunci când ne petrecem vacanțele la mare, este primordială crema de protecție solară. De asemenea, expunerea la soare trebuie să se facă în prima parte a zilei, atunci când soarele nu este puternic.

”O expunere matinală nu poate face decât bine. Ne luăm doza de vitamina D şi profităm şi de aerosolii atât de sănătoşi”, ne recomandă Mihaela Niţă, medic specialist pediatru.

De ce statul la plajă când sunt nori este periculos

În zilele fără soare și cu mai mulți nori, avem tendința să nu ne mai dăm cu cremă solară pe corp și față. Din păcate, facem o mare greșeală. Deși razele soarelui nu se văd pe cer, asta nu înseamnă că suntem protejați de razele UV periculoase.

Potrivit medicului Mihaela Niță, norul nu are filtru UV. De aceea, o zi cu un confort termic bun şi un cer înnorat poate fi la fel de periculoasă ca una însorită.

„Umbrela de soare şi cerul înnorat nu oferă protecţie UV. Norul nu are filtru UV, de aceea, o zi cu un confort termic bun şi un cer înnorat poate fi la fel de periculoasă ca una însorită. Plajă se poate face şi seara, după ora 18.00, când razele sunt din ce în ce mai slabe şi pericolul este mai mic.”, a precizat specialistul pentru Clikpentrufemei.

Ce nu trebuie să ne lipsească din trusa de plajă

Pe lângă crema cu protecție solară, avem nevoie să ne protejăm și ochii. De aceea nu trebuie să plecăm de acasă fără ochelari de soare.

Doctorul Laurenţiu Vlădău, specialist dermatolog, spune că pericolul de arsuri solare este ridicat. Pielea devine roșie și începe să doară.

“Când îşi face apariţia arsura solară, pielea devine roşie şi este însoţită de senzaţia de durere. Dacă arsura este severă, se pot dezvolta vezicule cu lichid, iar uneori pot apărea chiar şi frisoane, greaţă, dureri de cap şi slăbiciune. Câteva zile mai târziu, pielea va începe să se cojească, deoarece organismul încearcă să elimine celulele afectate de soare”, potrivit specialistulului dermatolog.

Primele semne că ai o arsură solară sunt pielea roșie și senzația de usturime. O piele expusă mult timp la soare va îmbătrâni mai repede.

 

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
MARȚI Exclusiv: Boureanu stă prost la capitolul despărțiri chiar și de prieteni. Cum a fost surprins omul de afaceri
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că e INTERZIS prin lege
Capital.ro
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România! S-a produs în apropierea mai multor orașe
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
SCHIMBĂRI privind PERMISUL de CONDUCERE! Iohannis a promulgat LEGEA
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro