Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în solul plantelor din ghiveci. Trucul pe care nu-l poți rata
Mulți dintre oameni nu știu, însă plantele în ghiveci pot fi revigorate cu ajutorul unor remedii naturale, care sunt disponibile în orice casă. Acum s-a aflat ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în solul plantelor din ghiveci. Trucul pe care nu-l poți rata.
Vezi că plantelor tale le merge rău? Ce trebuie să faci ca să le revigorezi. Zațul de cafea are un rol important
Cei care au observat că florile lor au început să se ofilească, trebuie să știe că le pot salva folosind ingrediente la îndemână, din propria bucătărie.
Un astfel de ingredient este banalul zaț de cafea. Acesta face adevărate minuni atunci când este pus în ghiveciul plantelor.
Solul plantei trebuie să fie bine afânat
Plantele de apartament au nevoie, la un anumit timp, de ceva mai mult decât dragoste, apă și lumină naturală. Atunci când solul este sărac în substanțe nutritive sau nu este suficient de bine afânat, planta se poate ofili și poate muri. Din fericire, avem la îndemână mai multe trucuri casnice pentru a le readuce la viață cu succes.
Unul dintre trucuri arată că atunci când prepari cafeaua nu trebuie să mai arunci zațul. Păstrează-l într-un bol sau într-un borcan. Apoi, amestecă o linguriță de zaț cu solul din ghivecele plantelor și vei observa diferențele în scurt timp.
Zațul de cafea face solul să fie mai bine afânat și să se oxigeneze mai bine. În plus, zațul de cafea conține minerale, care sunt esențiale pentru dezvoltarea plantelor.
Zațul previne ofilirea plantelor
De asemenea, zațul de cafea poate fi adăugat în ghiveci nu doar când planta pare lipsită de vigoare, ci și cu sop preventiv.
Poate fi folosit simplu sau în combinație cu alte ingrediente tot din bucătărie. Astfel, pentru a prepara un îngrășământ pentru plante 100% natural avem nevoie de zaț de cafea, coji de banană și coji de ouă.
Cât fertilizant natural se pune la fiecare plantă
Se pun toate ingredientele în blender și se mixează până când se obține o pastă omogenă. Peste această pastă se adaugă puțină apă, până totul devine o combinație cu o consistență cremoasă.
Apoi, se pun câte 1-2 lingurițe din amestec în ghivece, după care se udă plantele, astfel încât fertilizantul natural să ajungă în sol.
Această combinație de zaț de cafea, coji de ouă și de banane este una bogată în substanțe nutritive esențiale pentru plante. Fiind un fertilizant natural acesta este benefic pentru orice tip de plante.