Ce se întâmplă dacă pui sare peste ananas. Toți românii trebuie să afle acest truc genial

de: Ana Chivu
25 09. 2020

Un truc ingenios pentru care ai nevoie doar de ananas și sare. Ce se întâmplă dacă le combini pe cele două? Această opțiune de consum te va ajuta să-l mănânci mai cu poftă. Iată care este explicația specialiștilor!

De ce să pui sare pe ananas?

Ananasul este iubit de oameni, dar în cele două forme în care se găsește. Unii îl preferă pe cel conservat și cu îndulcitori la pachet, în timp ce alții îl consumă doar natural. Deși vorbim de același fruct, aromele celor două opțiuni pe care le au la îndemână oamenii sunt foarte diferite. Dacă nu știi cum să-l savurezi pe cel proaspăt, trebuie să știi că sarea ajută pentru a scăpa de astrigența sa. Cei care au gustat ananasul natural au simțit cum după 3-4 felii au început să nu-și mai simtă buzele sau limba. Dar există o rezolvare foarte simplă și pe care o ai sigur în casă. Tot ce trebuie să faci este să scufunzi ananasul într-o soluție formată din apă și sare preț de câteva minute, iar mai apoi fructul este numai bun de mâncat.

Când îl vei consuma, nu vei mai simți acea iritație a buzelor și a limbii. Ananasul este unul din fructele recomandate pentru că are bromelină, un amestec de dublă proteină care ajută la rupțul lanțului de aminoacizi, astfel că este potrivit atunci când vine vorba despre frăgezirea cărnii. Sarea reduce efectul de bromelină și poți astfel să mărești porțile de ananas, dacă dorești. Mai mult decât atât, sarea potențează gustul și îi dă savoare fructului, făcând efectul lui hidratant, arată mariuscuceru.ro, citat de dcnews.ro.

Ananasul consumat cu sare taie din striența gustului său și potențează aroma

Indiceții terapeutice

„Ananasul proaspăt este recomandat spre consum după mesele copioase, bogate în carne, deoarece deblochează conglomeratele alimentare din stomac şi înlătură durerile digestive. Bromelina din ananas are efect antiinflamator, fapt care împiedică formarea cheagurilor de sânge responsabile de tromboze şi acccidente vasculare cerebrale, deci scade riscul de boli cardiovasculare. În aplicatii cutanate, bromelina scade inflamaţia şi calmează durerile articulare din artrite sau entorse. De asemenea, bromelina asociată cu antibiotic este impregnată în bandaje şi ajută astfel la cicatrizarea mai rapidă a rănilor. Un consum frecvent de ananas ar putea ajuta şi la prevenirea degenerescenţei maculare, a astmului şpi a hipertensiunii arteriale, întăreşte sistemul imunitar, fibrele solubile ajută la scăderea colesterolului sangvin şi la prevenirea constipaţiei, iar fitonutrienţii impiedică oxidul nitric şi aminele alimentare să se combine în stomac pentru a forma nitrosamine cu potenţial cancerigen, deci scad riscul de cancer”
(Sursa: csid.ro)