Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste fructe și legume. De-acum, îl vei folosi în combinația asta de fiecare dată
Trucurile din bucătărie pe care le puteți pune în practică cu ajutorul bicarbonatului de sodiu nu încetează să uimească! Poate fi folosit și atunci când consumați fructe și legume, pentru că are proprietăți miraculoase, la care nu v-ați fi așteptat și de care cu siguranță nu știați până acum. Folosit și la nivelul alimentelor, bicarbonatul poate preveni și câteva probleme foarte grave.
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste fructe și legume?
Pe lângă proprietățile extraordinare pe care le are la nivel de curățenie sau îngrijire, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și înainte să consumați fructe sau legume. Asta deoarece reușește să elimine chiar 96% dintre pesticidele care se regăsesc îmbibate în coaja fructelor sau legumelor. Trebuie avut mare grijă, însă, când veți pune în practică acest truc pe care-l știe orice gospodină, potrivit eva.ro.
Proprietățile alcaline, dar și antiseptice ale bicarbonatului îl fac un aliat ideal și împotriva arsurilor gastrice sau a celor bucale. Există chiar și un studiu, în acest sens, prin care specialiștii de la Universitatea Massachusetts au arătat că bicarbonatul într-adevăr reprezintă un ingredient minune, ce nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie. Oamenii de știință au fost de părere că acesta ar înlătura pesticidele foarte eficient, de la nivelul fructelor și legumelor.
Substanțele cu potențial toxic pentru organismul uman pot fi eliminate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, în proporție de 96%. S-a constat și că este suficient ca fructele și legumele ce urmează să fie consumate să fie scufundate într-o soluție de apă și bicarbonat, pentru 2 minute. Este un truc benefic pentru o îndepărtare mai mare a pesticidelor, față de o simplă clătire cu apă de la robinet. Există și posibilitatea de a lăsa până la 12-15 minute alimentele în această soluție, ca să fie eliminate aproximativ toate pesticidele dăunătoare sănătății.