Ce se întâmplă dacă mănânci semințele de la pepenele roșu. Habar nu aveai de acest lucru

de: Sabina Anastasia
12 09. 2023

Mulți români sunt confuzi când vine vorba despre consumul de semințe de pepene roșu. Deși majoritatea ajung să le mănânce, teoriile privind beneficiile acestui lucru sunt împărțite. Află în rândurile de mai jos ce spun specialiștii despre un astfel de obicei.

Sunt sănătoasă semințele pepenelui roșu?

Încă de când eram copii, am auzit tot felul de povești despre pepenele roșu. Credeam atunci că semințele negre ale fructului pot să încolțească în stomac, dacă sunt înghițite. Astăzi știm cu siguranță că acest lucru este un mit, însă există alte discuții privind semințele fructului des consumat de români vara.

Sfârșitul verii și începutul toamnei sunt două perioade ale anului când mulți români consumă pepene roșu, astfel încât se ridică numeroase întrebări și suspiciuni privind semințele negre ale fructului. Studiile ne arată că pepenele roșu este recomandat spre consum, dar semințele?

Cu toții știm că pepenele roșu vine la pachet cu multe beneficii pentru sănătate, printre care se numără și calmarea mușchilor, îmbunătățirea aspectului pielii și, potrivit unor voci, chiar reducerea riscului de dezvoltare a diverse tipuri de cancer. Experții au explicat ce se întâmplă în cazul semințelor.

Semințele negre ale pepenelui roșu nu numai că sunt sigure pentru consum, ci sunt și pline de nutrienți, arată noi studii ale specialiștilor. Ele reprezintă o sursă naturală de mangan, fosfor, potasiu, proteine, acid folic, acizi grași esențiali, fier și zinc.

Ce conțin semințele negre ale pepenelui

„Acești diferiți nutrienți, precum manganul, ajută la buna funcționare a creierului și a sistemului nervos, în timp ce fosforul ajută la formarea oaselor sănătoase și îmbunătățește digestia”, a explicat un grup de cercetători într-un nou studiu.

Christina Meyer-Jax, profesor de nutriție la Northwestern Health Sciences University, a precizat că pepenele roșu conține nutrienți antioxidanți cheie care sprijină prevenirea bolilor și susțin starea generală de bine a organismului uman.

Deși au puțină aromă și sunt greu de mestecat, semințele negre ale pepenelui roșu sunt sănătoase. Ele conțin fibre și, germinate, sunt considerate a fi surse mai bogate de nutrienți. Pot fi consumate chiar și prăjite, fiind o gustare foarte sănătoasă pe parcursul unei zile.

Magneziul din semințele de pepene roșu joacă un rol cheie în producția de energie, în funcția nervoasă și în menținerea unei tensiuni arteriale stabile, spun specialiștii din domeniul sănătății. Așadar, pentru a rezolva dilema privind semințele pepenelui roșu, acestea se pot consuma fără griji.