Ce se întâmplă dacă mănânci coaja citricelor des. În ce pericol te afli, de fapt

Ce se întâmplă dacă mănânci coaja citricelor des. În ce pericol te afli, de fapt

Fructele citrice sunt, în general, benefice sănătății, la fel și coaja acestora. După cum bine se știe, orice exces poate duce la diferite complicații. Oare este cazul și atunci când mâncăm foarte des coaja citricelor? Oare există pericole pentru sănătatea noastră dacă facem asta în exces? Rămâne să aflăm în cele ce urmează.

Fructele citrice au beneficii majore pentru sănătate

Fructele citrice includ multe tipuri de fructe, cum ar fi lămâi, grapefruit și mai multe tipuri de portocale. Fructele din familia citricelor au coaja destul de groasă și frctul de origine pulpoasă, împărțită în segmente. Citricele vin într-o varietate de dimensiuni, culori vibrante și mirosuri incredibile. Acestea oferă multe beneficii pentru sănătate, de la stimularea sistemului imunitar la reducerea riscului de boli de inimă.

Toată lumea știe că fructele citrice sunt bogate în vitamina C, un nutrient cunoscut pentru a ajuta la creșterea sistemului imunitar. Îți încurajează sistemul imunitar să producă celule albe, necesare pentru combaterea infecțiilor. Contrar credinței populare, vitamina C din citrice nu poate preveni răcelile.

Cu toate acestea, cercetările sugerează că aceasta poate ajuta la scurtarea duratei și severității unei răceli. La unele fruce citrice și coaja este bună de mâncat, dar datorită anumitor insecticide, este de preferat să nu facem excese când vine vorba de coajă.

Nu faceți excese când vine vorba de coaja fructelor citrice

Cojile de fructe citrice sunt diferite. Cu toții, cel puțin inconștient, recunoaștem că, de exemplu, cojile de portocale, lămâi și grepfrut sunt cheia plăcerii de a mânca citrice în sine.

Chiar și cojile de mandarine sunt comestibile. Dar cu toate astea, fructele citrice au un numitor comun, când vine vorba de coaja lor. Fructele citrice, majoritatea, pentru a se păstra în condiții optime, fie sunt stropite cu insecticid, fie sunt tratate cu celebra ceară.

Lămâile importante în România, dacă le găsiți la supermarket, au o etichetă pe care scrie că sunt tratate cu ceară. Aparent inofensivă, odată intrată în sistemul nostru digestiv, poate provoca diferite probleme.

Așa că este de preferat să nu consumați coaja de lămâie rasă dacă nu este spălată foarte bine înainte. Același lucru este valabil și pentru fructele citrice, ca portocalele, mandarine, grepfrut. Majoritatea sunt tratate cu insecticid ca să reziste mai mult timp împotriva dăunătorilor.

Fructele citrice, odată ajunse pe piață și cumpărate, trebuie să le spălăm cojile, sau să nu le folosim deloc. Fructele citrice, în coaja lor, mai conțin și E-uri, care, după cum știm, în exces nu sunt sănătoase organismului. Așa că, mai bine spălați bine fructele citrice înainte de la mânca, chiar și coaja.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI