09 mai 2021 | 20:25

Ce se întâmplă dacă mănânci coaja citricelor des. În ce pericol te afli, de fapt

Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci coaja citricelor des. În ce pericol te afli, de fapt

Fructele citrice sunt, în general, benefice sănătății, la fel și coaja acestora. După cum bine se știe, orice exces poate duce la diferite complicații. Oare este cazul și atunci când mâncăm foarte des coaja citricelor? Oare există pericole pentru sănătatea noastră dacă facem asta în exces? Rămâne să aflăm în cele ce urmează.

Fructele citrice au beneficii majore pentru sănătate

Fructele citrice includ multe tipuri de fructe, cum ar fi lămâi, grapefruit și mai multe tipuri de portocale. Fructele din familia citricelor au coaja destul de groasă și frctul de origine pulpoasă, împărțită în segmente. Citricele vin într-o varietate de dimensiuni, culori vibrante și mirosuri incredibile. Acestea oferă multe beneficii pentru sănătate, de la stimularea sistemului imunitar la reducerea riscului de boli de inimă.

Toată lumea știe că fructele citrice sunt bogate în vitamina C, un nutrient cunoscut pentru a ajuta la creșterea sistemului imunitar. Îți încurajează sistemul imunitar să producă celule albe, necesare pentru combaterea infecțiilor. Contrar credinței populare, vitamina C din citrice nu poate preveni răcelile.

Cu toate acestea, cercetările sugerează că aceasta poate ajuta la scurtarea duratei și severității unei răceli. La unele fruce citrice și coaja este bună de mâncat, dar datorită anumitor insecticide, este de preferat să nu facem excese când vine vorba de coajă.

Nu faceți excese când vine vorba de coaja fructelor citrice

Cojile de fructe citrice sunt diferite. Cu toții, cel puțin inconștient, recunoaștem că, de exemplu, cojile de portocale, lămâi și grepfrut sunt cheia plăcerii de a mânca citrice în sine.

Chiar și cojile de mandarine sunt comestibile. Dar cu toate astea, fructele citrice au un numitor comun, când vine vorba de coaja lor. Fructele citrice, majoritatea, pentru a se păstra în condiții optime, fie sunt stropite cu insecticid, fie sunt tratate cu celebra ceară.

Lămâile importante în România, dacă le găsiți la supermarket, au o etichetă pe care scrie că sunt tratate cu ceară. Aparent inofensivă, odată intrată în sistemul nostru digestiv, poate provoca diferite probleme.

Așa că este de preferat să nu consumați coaja de lămâie rasă dacă nu este spălată foarte bine înainte. Același lucru este valabil și pentru fructele citrice, ca portocalele, mandarine, grepfrut. Majoritatea sunt tratate cu insecticid ca să reziste mai mult timp împotriva dăunătorilor.

Fructele citrice, odată ajunse pe piață și cumpărate, trebuie să le spălăm cojile, sau să nu le folosim deloc. Fructele citrice, în coaja lor, mai conțin și E-uri, care, după cum știm, în exces nu sunt sănătoase organismului. Așa că, mai bine spălați bine fructele citrice înainte de la mânca, chiar și coaja.

Parteneri
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală incurabilă, dar speră la o minune
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Angajații care vor primi primă de Paşte sau alte cadouri
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie 2024
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro