Ce se întâmplă dacă laşi supa să se răcească pe aragaz. Aşa îţi pui sănătatea în pericol, avertizează specialiştii
În perioada mai rece a anului, gospodinele pregătesc preparate culinare mai bogate în sosuri și ingrediente calde, supele, ciorbele fiind vedetele sezonului. Iată o mică greșeală pe care o faci destul de des, atunci când lași oala de ciorbă la răcit, înainte de a o pune în frigider.
De ce nu e recomandat să lași supa să se răcească pe aragaz
Ai poftă de ceva bun și sățios, așa că cea mai bună soluție este să prepari o ciorbă gustoasă, de pui, vită sau cu perișoare, atât pentru tine cât și pentru cei dragi. De cele mai multe ori, gospodinele atrag atenția asupra unei mici greșeli pe care oamenii tind să o facă, atunci când lasă oala cu mâncare la răcit.
Poate nu te-ai gândit la acest detaliu, până acum, dar oala cu ciorbă nu trebuie lăsată să răcească pe aragaz, obicei pe care majoritatea îl face, fără să își dea seama.
Conform experților în arta culinară, supa sau ciorba fierbinte reprezintă un teren de reproducere ideal pentru tot felul de bacterii, în situația în care este lăsată la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp.
Cu alte cuvinte, cu cât supa stă mai mult timp pe aragazul fierbinte, după ce oala a fost scoasă de pe foc, cu atât crește riscul ca microbii să se înmulțească în oală.
Citește și Cât timp rezistă ciorba în frigider. Sigur o ţii prea mult, devine periculoasă pentru sănătate!
Sfaturi pentru a răci oala de ciorbă
Din acest motiv, gospodinele îți recomandă să iei oala cu ciorbă de pe aragaz și să o pui pe hol, pe casa scării, pe balcon sau în cămară, ca să se răcească. De asemenea, specialiștii îți recomandă să transferi mâncarea în alt recipient decât cel în care a fost preparată ciorba.
Atunci când cauți metode rapide și eficiente de a răci oala cu ciorbă, iată la ce trucuri poți apela. În primul rând, poți pune oala cu supă în chiuveta în care ai lăsat apa rece să curgă.
Adaugă și câteva cuburi de gheață, pentru a grăbi procesul de răcire, în timp ce amesteci lichidul cu polonicul. Vei vedea că supa se va răci mult mai repede.
Un alt sfat este să pui ciorba în recipiente mai mici, pe care să le închizi etanș și să le introduci ulterior la frigider. În acest fel, mâncarea se va răci foarte repede, fără să afecteze însă temperatura din frigider sau să pună în pericol celelalte alimente.
Citește și Când se pune fideaua în supă sau ciorbă. Greşeala care îţi poate strica preparatul