Ce se întâmplă dacă adaugi o felie de lămâie în borcanul cu muștar. Trucul genial pe care nu l-ai știut până acum

de: Mariana Olteanu
20 09. 2023

Muștarul se numără printre cele mai îndrăgite sosuri de către români. De regulă, românii preferă să-l consume alături de mici. Însă, foarte mulți se întreabă ce pot face face pentru a-l păstra intact pentru mai mult timp. Din fericire, există un truc prin care putem preveni alterarea produsului. Vei avea nevoie de o felie de lămâie.

De ce pun bucătarii o felie de lămâie în borcanul de muștar?

Bucătarii susțin că există mai multe trucuri care pot ajuta la menținerea muștarului proaspăt timp de mai multe luni. Unul dintre cele mai cunoscute trucuri constă în așezarea unei felii de lămâie în borcanul cu muștar. În acest fel, ne vom putea bucura de muștar pentru mai mult timp.

Experții vin și cu o explicație și susțin că aciditatea din lămâi contribuie la alterarea lui și îl ajută să își mențină gustul original și culoarea puternică. De asemenea, lămâia va ajuta și la prevenirea uscării și întărârii muștarului.

Citește și: Lidl, Kaufland şi alţii îl vând ca ‘aurul din borcan’. Ce conţine şi ce poveste are celebrul muştar de Tecuci

Alte trucuri utile

Acesta nu este singurul truc la care apelează bucătarii. O parte dintre aceștia pun puțin oțet și o linguriță de zahăr în muștarul uscat. În acest fel, produsul poate fi refolosit.

După ce pui ingredientele menționate mai sus, strânge capacul și agită recipientul până observi că muștarul s-a subțiat. În așa fel, nu vei mai fi nevoit să dai o fugă până la supermarket.

De asemenea, pentru un gust mai bun puteți adăuga în muștar miere, fulgi de chili, piper proaspăt măcinat, boia afumată dulce și o crenguță de rozmarin sau cimbru uscat. După 30 de minute, este indicat să scoateți rozmarinul și cimbrul uscat din borcan. Apelând la ajutorul acestor trucuri, te vei putea bucura de muștar timp de mai mult timp.

Citește și: Ce conține muștarul din magazinele Lidl și Kaufland. Mare atenție când îl consumi

Din ce este făcut muștarul?

Pe rafturile magazinelor se pot găsi o mulțime de sortimente  de muștar. Acesta poate fi fie dulce, picant, cu boabe sau fără boabe. De regulă, muștarul se obține din boabele de muștar măcinate și combinate cu o mulțime de alte ingrediente. Un lucru interesant este și faptul că muștarul a fost descoperit în urmă cu cinci mii de ani în India. De atunci, acesta este consumat de oamenii din întreaga lume.

Citește și: A pus oțet și zahăr în borcanul cu muștar și a descoperit un truc genial. Sigur nu l-ai încercat