16 ian. 2024 | 08:11

Ce se întâmplă cu vremea după valul de aer polar. Prognoza meteo pentru două săptămâni, ANM anunţă surprize

Vremea Meteo
Ce se întâmplă cu vremea după valul de aer polar. Prognoza meteo pentru două săptămâni, ANM anunţă surprize
Prognoza meteo pentru două săptămâni

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Află, din rândurile de mai jos, ce întâmplă cu vremea după valul de aer polar.

Meteorologii, despre evoluția vremii după valul de aer polar

Potrivit datelor transmise de meteorologii de la ANM, vom avea parte de surprize destul de mari, în următoarea perioadă. După valul de aer polar ce își face simțite efectele în aproape toate regiunile țării, vremea va fi caracterizată prin schimbări majore, de la o zi la alta, alternanțe termice semnificative.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru două săptămâni, analizând evoluția vremii în fiecare regiune a țării în perioada 15-28 ianuarie 2024.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Banat

Potrivit meteorologilor, în Banat se vor înregistra alternanțe termice majore. Dacă în prima zi a perioadei analizate, valorile maxime afișate de termometre vor avea o medie de 6 grade Celsius, ziua următoare, acestea nu vor depăși 2 sau 3 grace Celsius. Vom avea și zile cu maxime de 10 grade Celsius, spre mijlocul primei săptămâni a prognozei.

Vremea se va răci din nou, în perioada 19-22 ianuarie, când vor fi maxime în jurul a 2 grade și minime de -7…-4 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor fi în medie de 6…8 grade, iar cele minime de -2…0 grade.

Crișana

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. În primele două zilei media regională a maximelor va fi de 1…3 grade, iar a celor minime va fi mai scăzută în a doua noapte, când vor fi temperaturi de -8…-7 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere la peste 10 grade (pe 18 ianuarie) a temperaturilor maxime și la o medie de 2…5 grade pentru valorile minime. Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime de 1…2 grade și minime de -8…-5 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel temperaturile maxime vor atinge o medie regională de 5…6 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -2 grade”, a transmis ANM.

Transilvania

Vremea va fi schimbătoare și în Transilvania. De la maxime de 5 grade Celsius, va urma o răcire accentuată. Astfel, în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, se va instala gerul, cu temperaturi de -8 grade Celsius. Va urma apoi o nouă încălzire, când media maximelor va ajunge la 7-8 grade, iar minimele nu vor coborî sub pragul de zero grade.

În perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -2…0 grade, iar a celor minime de -12….-10 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel că pe timpul zilelor sunt estimate maxime de 2…4 grade, iar noaptea valori în general de -5…-3 grade.

Te-ar putea interesa și: Viscol şi ninsori puternice în jumătate de ţară. ANM, prognoză meteo pentru final de ianuarie. E iarnă adevărată

Maramureș

Și la nivelul acestei regiuni vor fi variații termice de la o zi la alta. În prima zi media regională a maximelor va fi de 3…4 grade, iar a celor minime de -3…-1 grad, după care va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1…2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8…-6 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 7…8 gade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 2…3 gade. Ulterior vremea se va răci, astfel în perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -1…0 grade, iar a celor minime de -10….-8 grade, însă după această perioadă este probabilă o nouă încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade.

Moldova

Prognoza începe cu zile ce vor aduce valori de 3-4 grade Celsius în termometre. După o scurtă perioadă de răcire, vremea se va încălzi simțitor. Pe 18 ianuarie se anunță maxime cuprinse între 5 și 7 grade.

Perioada 20 – 23 ianuarie, va fi mai rece, cu maxime termice în jurul a -2 grade și minime ce pot scădea spre o medie regională de -10…-8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 4…5 grade, iar a celor minime de -3…-2 grade.

Dobrogea

În prima zi a intervalului, media maximelor va fi de 8…9 grade, iar a minimelor de 2…3 grade, după care, pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii ale valorilor diurne de 6…7 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -4…-3 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 11…12 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 5…6 gade. În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -6…-5 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 6…8 grade, iar a celor minime de -2…0 grade.

Muntenia

Pentru noaptea de 16 spre 17 ianuarie, meteorologii de la ANM anunță valori negative, mercurul din termometre coboară până la -6 grade Celsius. A doua zi, pe 18 ianuarie, maximele vor atinge 9-10 grade.

În perioada 20 – 23 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8…9 grade, iar a celor minime de -2…-1 grad.

Te-ar putea interesa și: Fenomenul meteo periculos care are loc în România. ANM a transmis avertisment, zonele afectate de freezing rain

Oltenia

În primele zile ale intervalului, media maximelor va fi de 4…6 grade, iar a minimelor, cu variații mari de la o noapte la alta, de -7…-1 grad. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi, astfel vor fi posibile maxime termice de 6…7 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de -1…0 grade. În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -8…-7 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8…10 grade, iar a celor minime de -1…0 grade.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Zodia care își schimbă viața total. Răbdarea va fi răsplătită
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Se interzic TELEFOANELE mobile. S-a adoptat ordin la nivel de stat. CINE RENUNȚĂ la smartphone
Capital.ro
Zile însemnate cu "harți" în calendarul ortodox. Ce au voie să mănânce credincioșii în miercurea și vinerea din Săptămâna Luminată
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro